Prefectul Capitalei, anunț de ultimă oră despre restricțiile din București: „Vor exista relaxări în privinţa...”

Author: Amalia Georgescu
Autoritățile au anunțat ce restricții vor fi aplicate în București
Sursa: PixaBay

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a participat la discuțiile privind măsurile ce vor fi aplicate în București începând de sâmbătă. Ce anunț a făcut despre restricții?

În urmă cu mai multe săptămâni, din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus, în București au fost adoptate noi măsuri prin care situația să fie ținută sub control. Pentru că restricțiile urmau să expire în cursul zilei de sâmbătă, Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență București a decis prelungirea acestora pentru încă două săptămâni.

Ce precizări a făcut prefectul Capitalei, Alin Stoica, despre restricțiile aplicate în București?

Cu toate că rata de incidență a cazurilor de coronavirus a scăzut în Capitală, aceasta fiind de 3,94 cazuri la 1000 de locuitori, autoritățile au decis că în continuare este nevoie de restricții. Astfel, acestea au fost prelungite pentru încă două săptămâni.

Prefectul Capitalei a venit și cu vești bune, acesta menționând că în Vinerea Mare programul operatorilor economici va fi până la ora 20:00, dar și că în noaptea de Înviere vor fi ridicate toate restricțiile de circulație.

Nu vor exista restricții nici la o săptămână după Paște, atunci când credincioșii musulmani vor sărbători Ramadanul.

"În sedinta de astăzi au fost prelungite măsurile pe care le știți cu toții. Următoarele derogări: Pentru următoarea vineri, 30, Vinerea Mare, programul operatorilor economici cu publicul va fi până la ora 20, în loc de ora 18. Vor exista însă relaxări în privinţa circulaţiei de noapte în contextul Paştelui Ortodox şi a sărbătorilor dedicate Ramadanului.

În noaptea de Paşte circulaţia va fi liberă pentru toate persoanele, fără niciun fel de declaraţie pentru a participa la slujbele specifice. La fel şi pentru sărbătoarea credincioşilor musulmani, Ramadanul, peste o săpămână după Paşte. Rata a scăzut sub 4 în Capitală, suntem la 3,94 astăzi. Este previzibil că vom scădea sub 3,5 în următoarea perioadă. Conform hotărârii in vigoare, singura măsură suplimentară faţă de ce am spus va fi deschdierea sălilor de sport, la sub 3,5.
(...) Restaurantele la interior vor fi deschise treptat, după ce vom coborî sub 3 cu rata de intectare, mai întâi cu 30%, iar după ce scade sub 1,5, va fi de 50%."
, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit digi24.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Ce este sindromul de COVID lung? 8 simptome care îți arată că te confrunți cu această problemă de sănătate

În cazul în care rata de incidență va coborî sub 3 cazuri la 1000 de locuitori, autoritățile vor analiza din nou situația și restricțiile vor fi relaxate. 

Citeste si: Cât durează protecția oferită de vaccinurile anti-Covid-19? Noile informații venite din partea specialiștilor

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.