Prefectul Capitalei, anunț despre programul magazinelor din București: „Trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua!” Ce urmează în Capitală?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 23 iul 2022, 10:45
Prefectul Capitalei a anunțat că ar putea apărea schimbări în ceea ce privește programul magazinelor din București
Sursa: unsplash

A fost primul weekend în care magazinele s-au închis la ora 18:00 în București și pentru că s-au produs aglomerări, autoritățile iau în calcul introducerea unor noi măsuri. Ce anunț a făcut prefectul Capitalei, Alin Stoica?

Având în vedere că rata de incidență este de 6,85 de cazuri la mia de locuitori în București, în weekendul ce s-a încheiat au fost în vigoare restricțiile care presupun închiderea magazinelor la ora 18:00 și interzicerea părăsirii locuinței după ora 20:00 în lipsa unui motiv bine întemeiat. Ce precizări a făcut prefectul Capitalei, Alin Stoica, după primul weekend în care au fost impuse aceste măsuri?

Ce se întâmplă cu programul magazinelor din București? Prefectul Capitalei, noi informații

Magazinele s-au închis la ora 18:00 în București în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și deși măsura a fost anunțată cu o săptămână înainte, în anumite zone s-au produs aglomerări, în special la finalul programului, atunci când majoritatea clienților au mers la magazin pentru ultimele cumpărături. Având în vedere că în mai multe centre comerciale s-au produs aglomerări, lucru care ar putea favoriza răspândirea noului coronavirus în comunitate, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că va fi analizată situația și că vor fi luate

măsuri, astfel încât această situație să nu se mai repete. 

Citeste si: Toți românii trebuie să știe! Se va impune de miercuri, 7 aprilie. Guvernul a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

„Am avut anumite semnale că în unele locuri s-au produs aglomerări. Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților.

În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri. Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend. Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor.”, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit digi24.ro .

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Prefectul Capitalei nu a precizat dacă autoritățile intenționează să ridice această restricție legată de programul centrelor comerciale și nici nu a dat alte detalii referitoare la restricțiile care ar putea fi impuse în perioada următoare. În schimb, Alin Stoica a dat asigurări că în perioada Paștelui nu vor fi impuse noi restricții, prefectul Bucureștiului menționând că datele actuale nu arată o nouă creștere a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

„Nu vor fi impuse noi reguli. Sunt cele în vigoare. Există un platou, previzionăm că nu mai crește.”, a adăugat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: "Ar putea să țină o perioadă de..."