PREGĂTEȘTE: Gem de prune fără zahăr. Cea mai simplă rețetă pe care să o încerci toamna asta!

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 01 aug 2022, 22:35
Rețetă gem de prune fără zahăr
Sursa: Unsplash

Gem de prune fără zahăr. Este cea mai simplă rețetă pe care o poți pregăti în această toamnă, având în vedere că ai nevoie de un singur ingredient. Care este rețeta după care se pregătește magiunul de prune?

Gem de prune fără zahăr. Cu siguranță magiunul de prune îți va aminti de copilărie, având în vedere că, în trecut, aproape că nu lipsea din nicio casă. Cum se prepară cel mai gustos gem de prune fără zahăr? Rețeta este atât de simplă încât oricine o poate prepara.

Gem de prune fără zahăr, cea mai simplă rețetă

Gem de prune fără zahăr.

Prunele sunt vedetele toamnei, astfel că trebuie să profiți de ocazie pentru a le consuma în această perioadă, indiferent că le folosești ca ingredient principal pentru diferite deserturi sau că le incluzi în porția ta zilnică de fructe. În plus, pentru că acum le găsești peste tot, nu trebuie să treacă toamna fără să prepari un gem de prune fără zahăr, gustos, aromat și parfumat.

Gem de prune fără zahăr. Gemul de prune aproape că nu lipsește din nicio cămară și nu e de mirare că se întâmplă acest lucru, având în vedere că acest sortiment

de gem poate fi consumat atât ca mic dejun, alături de o felie de pâine prăjită și puțin unt, cât și pentru a prepara plăcinte, cornulețe, clătite, prăjituri sau orice alt desert. Dacă până acum ai preferat să cumperi din comerț gemul de prune, ei bine, a sosit momentul să îl prepari în casă. Varianta fără zahăr nu doar că este mai bună pentru sănătate, ci se prepară rapid, astfel că oricine îl poate pregăti, fără să fie nevoie de o experiență vastă în bucătărie.

Deși pare că doar cele mai iscusite gospodine pot prepara un gem de prune care să aibă un gust fabulos și o consistență perfectă, în realitate, nu este nevoie de prea multe eforturi pentru a pregăti acest gem. Dacă alte sortimente de dulceață sau gem necesită ceva mai multe ingrediente, gemul de prune fără zahăr are nevoie doar de prune. Practic, pentru a obține un gem de prune fără zahăr delicios ai nevoie de prune care să fie foarte bine coapte. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Cum se face dulceața de ardei iute. Iată rețeta cea mai comună

Gem de prune fără zahăr, mod de preparare

Gem de prune fără zahăr. Pentru a pregăti un gem de prune fără zahăr delicios este nevoie să speli bine prunele și să le scoți sâmburii.

Pentru a obține acel gust autentic, asemănător cu cel al gemului de prune pregătit pe vremuri de bunici, de preferat ar fi să pregătești gemul de prune într-un ceaun. Pune prunele la fiert în ceaun, la foc mic. Vei vedea că acestea vor începe să își lase din ce în ce mai multă zeamă pe măsură ce vor începe să fiarbă. Începând de aici, lucrurile sunt cât se poate de simple.
Tot ce trebuie să faci este să lași gemul de prune fără zahăr să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când pentru ca gemul să nu se lipească de fundul ceaunului.

Gemul de prune fără zahăr ar trebui fiert cel puțin 2 ore. Poți opri focul în momentul în care gemul capătă consistența pe care tu ți-o dorești. Dacă vrei să fie ceva mai lichid și să aibă o culoare roșiatică, atunci nu îl fierbe mai mult de 2 ore, dacă îți dorești un gem de prune fără zahăr care să amintească de clasicul magiun de prune, ceva mai închis la culoare, atunci va fi nevoie să îl fierbi aproximativ 6 ore.

Opțional, în gemul de prune fără zahăr poți adăuga miez de nucă. Acesta îi va da un plus de savoare, însă trebuie să ții cont de faptul că și numărul caloriilor se va schimba. 

Citeste si:// DULCEAȚĂ DE ZMEURĂ// Trucul secret prin care să obții cea mai bună dulceață. E cea mai simplă rețetă!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.