Pregătește-ți mașina pentru iarnă în 5 pași simpli

Author: Oana Picerea

Pentru că nu îți dorești să rămâi blocat pe drum sau să riști să ai nevoie de reparații costisitoare, trebuie să ai mai multă grijă de mașina ta iarna, pe lângă faptul că ai grijă de ea în restul anului. Ce ar trebui să faci pentru a îți pregăti vehiculul pentru vremea rece, pe măsură ce se apropie iarna? Este crucial să știi ce să faci pentru a-ți proteja mașina pe vreme rece, deoarece multe secțiuni diferite ale automobilului pot avea de suferit.

Iată cum să îți pregătești mașina pentru iarnă în 5 pași simpli

1. Achiziționează anvelope de iarnă

Nu este permisă folosirea anvelopelor de vară pe tot parcursul iernii. Prin urmare, de îndată ce temperatura începe să scadă constant sub 7°C timp de câteva zile, ar trebui să îți schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă. Aceste cauciucuri de iarnă au multe caneluri în benzile de rulare care oferă tracțiune pe teren alunecos. Sunt construite dintr-un compus de cauciuc moale care este suplu chiar și la temperaturi scăzute. Dacă în garajul tău nu ai cauciucuri de iarnă sau cele de anul trecut s-au deteriorat alege să achiziționezi anvelope de iarnă de pe Altex.ro pentru a nu ajunge într-un accident. Sunt extrem de necesare și foarte eficiente la nevoie. 

2. Cumpără lichid de parbriz adecvat vremii

Este important să nu neglijezi înlocuirea lichidul din parbriz. Înainte de sosirea sezonului rece, încearcă să folosești tot lichidul de parbriz. Odată ce recipientul este gol, umple-l cu lichid care rezistă și la temperaturi de sub -20 de grade Celsius, deoarece acesta nu va îngheța în rezervor.

3. Schimbă lichidul antigel

Pe timpul iernii, antigelul este esențial deoarece împiedică lichidele din mașină să înghețe. Evită adăugarea de antigel în apa rece a circuitului de răcire, deoarece acest lucru ar putea deteriora imediat motorul. Antigelul se schimbă o dată la doi-trei ani, dar în orice caz, este recomandat să discuți cu mecanicul tău pentru a te sfătui dacă este cazul să îl schimbi.

4. Verifică bateria

Bateria este una dintre cele mai solicitate piese auto pe tot parcursul iernii. Este necesară o baterie robustă, deoarece pornirea unui motor la temperaturi scăzute necesită de trei ori mai mult curent decât vară. Tipul de ulei, vâscozitatea acestuia și alte caracteristici sunt mai puțin importante decât a avea o baterie fără cusur. Evită pe cât posibil să folosești radioul când temperatura exterioară este sub 15 grade și încearcă să folosești cât mai puțin ștergătoarele și aerul condiționat. Va trebui să le folosești inevitabil, dar cel puțin o poți face fără să le utilizezi simultan.

5. Ai grijă la frâna de mână

Se recomandă să nu folosești frâna de mână când temperatura este foarte scăzută pentru a preveni posibilitatea blocării acesteia. Pe de altă parte, dacă pui frâna de mână înainte de a ieși din mașină și este foarte frig afară, s-ar putea să descoperi că este blocată când te întorci la vehicul.

În concluzie, este important nu doar să te pregătești tu pentru vremea rece, dar să îți pregătești și mașina. Cu o planificare adecvată și cu o atenție sporită la nevoile vehiculului tău, poți evita potențialele amenzi și accidente rutiere.

Sursă foto: unsplash.com

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.