Pregatiti-va pentru cea mai lunga zi din an! Motivul pentru care 30 iunie primeste o secunda in plus

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 26 sep 2020, 16:55

Astronomii francezi au descoperit ca Pamantul e cam lenes de cateva decenii.

Usain Bolt a avut nevoie de 9 secunde si 58 de sutimi pentru a dobori recordul mondial la 100 de metri. Daca timpul final ar fi fost cu doar o secunda mai lung, numele lui ar fi fost sters din istorie. Cu o secunda mai devreme daca ar fi traversat strada, acest barbat ar fi fost strivit de automobilul lovit violent de autobuz. Asadar, am putea spune ca toate aceste situatii depind de o singura secunda.

Batranetea se pare ca a ajuns din urma pana si planeta pe care traim. Pamantul se roteste tot mai lent, iar asta nu e tocmai ceva sanatos.

„De vreo 20 de ani incetineste,  se roteste mai incet, nu atat de incet incat sa observam, insa, daca este sa comparam cele doua procedee de masurare a timpului o sa observam o diferenta. Si, pentru a nu exista probleme, adaugam o secunda acum, la timpul nostru.”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Probabil vi se pare amuzant, insa oamenii de stiinta spun ca e o chestiune cat se poate de serioasa.

Pamantul incetineste si, daca nu se face aceasta compensare de o secunda, probabil ca, undeva in 200 de ani din acest moment, miezul zilei s-ar transforma, culmea, in miezul noptii.

##VIDEO140366##

Daca noi, oamenii, nu vom resimti in niciun fel secunda suplimentara, nu acelasi lucru se poate spune despre sistemele informatice, care s-ar putea prabusi ca un bat de chibrit. Evident, glumele nu intarzie sa apara.

Francezii  spun deja ca grecii au o secunda in plus pentru a-si plati datoriile catre FMI iar americanii au creat pagini speciale pe care iti poti petrece timpul pana la miezul noptii.