Preliminarii CM 2022 Qatar: Macedonia de Nord - România 0-0 Tricolorii ratează șansa locului 2 în grupă!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 09 sep 2021, 11:07
În meciul tur România a învins Macedonia de Nord cu 3-2
Sursa: Facebook

Macedonia de Nord-România. Naționala României a încheiat la egalitate, scor 0-0, ultimul meci din septembrie din preliminariile CM 2022 Qatar, disputat la Skopje.

Macedonia de Nord-România 0-0. România a ratat șansa de a obține locul 2 în grupă, după ce Armenia a remizat, surprinzător, 1-1, cu lanterna grupei, Liechtenstein.

„Aș fi vrut să câștigăm. Am avut două obiective, unul îndeplinit, de a ține 0-0 până în minutul 65-70, apoi să stăm mai sus, să fim mai agresivi în atacuri și să avem cât mai multe plecări din linia a doua, din păcate nu am făcut-o.

Le mulțumesc băieților, nu am ce să le reproșez la nivel de concentrare. Totuși, în seara asta ne-am precipitat de câteva ori, Macedonia de Nord a avut mai mult inițiativa.

Am avut foarte multe momente când puteam juca mai simplu, am pierdut multe mingi ușoare, le dădeam singuri în aut sau nu le puteam proteja. Astea sunt lucruri greu de antrenat, dar îi înțeleg și pe jucători.

Cred că au resimțit presiunea, și eu am făcut-o după acel 1-1 dintre Armenia și Liechtenstein. Era mult mai ușor pentru noi să fi câștigat Armenia, poate jocul nostru ar fi arătat altfel în anumite momente”
, a spus selecționerul României, Mirel Rădoi, la TV după egalul României cu Macedonia de Nord. 

Preliminarii CM 2022 Qatar: Macedonia de Nord- România 0-0 

România se confruntă cu mari probleme de lot înaintea meciului cu Macedonia de Nord.

Ianis Hagi, autorul golului decisiv din tur, nu va evolua în meciul retur cu Macedonia de Nord după ce a fost depistat pozitiv cu Covid 19. Și Dorin Rotariu a fost depistat pozitiv cu Covid 19 și nu va face parte din lotul României de la meciul cu Macedonia de Nord.

6 absențe vor fi din lotul României la meciul cu Macedonia de Nord, iar selecționerul Mirel Rădoi va avea probleme serioase în alcătuirea primului 11.

El nu va putea conta pe Tănase, Alibec, Draguş, Rotariu, Aioani şi Ianis Hagi.

Am în minte titularii, cu două semne de întrebare. Avem planul B și planul C, post pe post, să sperăm că nu va fi nevoie de planul C, nu voi mai avea multe soluții pe bancă”, a precizat selecționerul.

E clar că această stare emoțională pe care o avem ne poate clătina puțin, dar ce nu ne poate doborî ne întărește.

Ăsta e un moment oportun să arătăm cât de puternici suntem. 

A u 4, chiar 5 teste PCR negative, atât Dorin Rotariu cât și Ianis Hagi. Chiar nu știu de unde a apărut această problemă la ambii jucători. Am început această acțiune cu 26 de jucători și în seara asta  (n.r. la antrenamentul oficial)  suntem 17 la antrenament, dar, așa cum am spus, jucătorii pe care îi chemăm nu sunt doar să completăm lotul de jucători, ci ne bazăm pe ei.

Nu se știe cine va juca, antrenamentele le facem cu toți, deci sunt sigur că cine va intra în locul lui Ianis, dacă era titular, va cunoaște ce are de făcut", a declarat selecționerul naționalei României, Mirel Rădoi, la conferinţa de presă de dinainte de meciul cu Macedonia de Nord.

Preliminarii CM 2022 Qatar: Macedonia de Nord- România Echipe probabile

Iată echipele probabile de la meciul Macedonia de Nord-România, potrivit gsp.ro:

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Macedonia de Nord: Dimitrievski- Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski- Spirovski, Bardhi, Elmas- Kostadinov, Ristovski, Churlinov 
Rezerve: Iliev, Siskovski, Todoroski, Ashkovski, Ristevski, Serafimov, Trajkovski, Zajkov, Atanasov, Avramovski, Jahovici, Miovski 
Selecționer: Blagoja Milevski

România: Niță- Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora- Cicâldău, Nedelcu, Stanciu- Cordea, Man, Sorescu 
Rezerve: A. Vlad, Cr. Manea, Ghiță, A. Rus, Toșca, R. Marin, M. Marin, D. Olaru, Markovic 
Selecționer: Mirel Rădoi

Stadion: National Arena „Todor Proeski” (Skopje) 
Arbitru: Antonio Mateu Lahoz.  Asistenți: Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (toți din Spania)

România a învins Macedonia de Nord în tur cu 3-2

Odată cu meciul Macedonia de Nord-România începe returul grupei J din preliminariile CM 2022 Qatar.

În meciul tur, disputat la București, România a învins cu 3-2 Macedonia de Nord. Tricolorii au deschis scorul în minutul 28, prin Florin Tănase, apoi au majorat scorul în minutul 50, printr-un gol superb al lui Valentin Mihăilă. Macedonenii au egalat după minutul 80, marcând două goluri în doar două minute, 82 și 83, prin Ademi și Trajkovski. 

Ianis Hagi  a adus victoria naționalei în minutul 85.

Victoria cu Macedonia de Nord a fost singura din primele 3 meciuri disputate de România în grupa J din preliminariile CM 2022 Qatar, în celelalte două jocuri tricolorii fiind învinși de Germania (0-1) și Armenia (2-3), deși ai noștri i-au condus pe armeni cu 2-1.

Preliminarii CM 2022 Qatar: Macedonia de Nord-Romania Echipe probabile

Iată care au fost cele două echipe în meciul tur, disputat pe Arena Națională și câștigat de România cu 3-2.

  • România:  Niță- Ov. Popescu, Burcă, Chiricheș (cpt.), Bancu- Stanciu (Bicfalvi 76), Marin- Man (Maxim 76), Tănase (I. Hagi 76), Coman (Mihăilă 14)- Keșeru (Pușcaș 63)
  • Rezerve:  Lazar, Radu – Mogoș, Toșca, Nedelcearu, Cicâldău, Camora
  • Selecționer:   Mirel Rădoi
  • Macedonia de Nord: Dimitrievski- Bejtulai, Musliu, Ristevski- Ristovski, Nikolov (Ademi 55), Bardi, Alioski- Elmas- Pandev (cpt.) (Trajkovski 78), Nestorovski (Stojanovski 55)
  • Rezerve: Bogatinov, Siskovski- Askovski, Radeski, Hasani, Ibraimi, Avramovski, Velkoski, Spirovski
  • Selecționer:  Igor Angelovski

Deși Mihăilă a marcat un gol superb în meciul tur, de pe Arena Națională, el nu va juca în returul cu Macedonia de Nord, el nefiind convocat de selecționerul Mirel Rădoi pentru meciurile din septembrie ale naționalei.

Totodată, Goran Pandev, legenda macedonenilor, nu va juca sigur nici el pentru că și-a anunțat retragerea din fotbal. Pandev a participat la Campionatul European 2020, disputat în 2021, și a evoluat inclusiv pe Arena Națională, la meciul pierdut de macedoneni cu Austria (1-4).

Citeste si: Preliminarii CM 2022 Qatar: Islanda- România LIVE Echipe probabile

Preliminarii CM 2022 Qatar: Lotul naționalei pentru meciurile din septembrie

  • PORTARI:   Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • FUNDAȘI:   Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
  • MIJLOCAȘI:   Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1);
  • ATACANȚI:   Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).

Citeste si: Preliminarii CM 2022 Qatar: Romania- Liechtenstein LIVE Echipe probabile