PREMIERĂ în țara noastră! Ce s-a întâmplat la Evaluarea Națională 2021? Subiectele la Matematică au venit alături de o broșură INEDITĂ

Author: Ana Dinu
Elevii de clasa a VIIIa sustin proba la Matematica

Elevii de clasa a VIII-a susțin astăzi, 24 iunie, a doua probă a examenului de Evaluare Națională 2021. Absolvenții urmând să susțină ultima probă la Limba și literatura maternă, vineri, 25 iunie. Cum arată și cum se rezolvau subiectele la Matematică?

Emoții mari pentru absolvenții de clasa a VIII-a care astăzi, 24 iunie, susțin a doua probă a examenului de Evaluare Națională 2021, la disciplina Matematică. Cum arată și cum se rezolvau subiectele?

Evaluare Națională 2021. Elevii au început proba la matematică. Cu ce subiecte se confruntă absolvenții de clasa a VIII-a

Absolvenții de clasa a VIII-a susțin proba la Matematică. Elevii au voie să utilizeze instrumente de desen, însă este strict interzisă introducere instrumentelor de calcul în sala de examen.

Candidații se vor folosi doar de colile distribuite de asistenți.

De asemenea, este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui instrument ajutător precum manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri, care pot fi utilizate pentru rezolvarea  subiectelor, precum și a telefoanelor mobile sau a instrumentelor electronice de calcul.

Candidații nu au voie să introducă în salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și alte asemenea, elevii au obligația de a lăsa toate obiectele în sala de depozitare.

Candidații care refuză să lase obiectele în sala de depozitare, nu sunt prmiți în examen.

Accesul în sălile de examen pentru suținerea probei la Matematică se face la 8:30, cu jumătate de ora înainte ca elevii să primească subiectele. Candidații vor avea la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele. În acest an subiectele sunt sub formă de broșură, diferite de cele de anul trecut.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Subiectele examenului de Evaluare Națională 2021 la disciplina Matematică vor fi publicate în timp real pe kanald.ro.

Citeste si: SUBIECTE MATEMATICĂ la Evaluarea Națională 2021. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele

Când vor fi publicate rezultatele examenului de Evaluare Națională 2021

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Națională vor fi publicate marți, 29 iunie, până la ora 14:00.

Comunicarea rezultatelor se face anonim, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul edu.ro.

Mai exact, se vor utiliza coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, care au fost distribuiți pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Contestațiile vor putea fi depuse în cursul zilei de 29 iunie, în intervalul orar 16:00-19:00, și 30 iunie, în intervalul orar 8:00 și 12:00.

Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Citeste si: BAREM de corectare la română Evaluarea Națională 2021, conform edu.ro. Vezi ce subiecte au primit elevii la română. Verifică dacă ai rezolvat corect cerințele