PREMIERA la Spitalul Marie Curie. Medicii au realizat o operatie de separare a unor SIAMEZI care imparteau acelasi tub digestiv

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:00

Medicii de la spitalul Marie Curie au realizat, in premiera, o operatie de separare a unor siamezi! Au fost nevoiti sa faca o alegere sfasietoare.

Siamezii au ajuns la spitalul Marie Curie la numai o zi dupa ce au venit pe lume. Doctorii nu au riscat sa intre in sala de operatie inainte sa analizeze in detaliu toate ecografiile si RMN-urile celor doi bebelusi. Aveau de-a face cu un caz unic in tara. In lume, pana acum, s -au descoperit numai zece cazuri de acest gen.

Doctorul arata rezultatele RMN si explica: „ Aici este geamanul parazit.

Se vede vasul care hraneste geamanul parazit. El nu are inima ”. Cu alte cuvinte, geamanul dezvoltat normal il hranea si pe fratele care suferea multiple malformatii.

Interventia nu a fost lipsita de tensiuni, spun doctorii. Momentul de cumpana a fost acela in care siamezii au fost separati, efectiv. In vara anului trecut medicii de la Marie Curie au realizat prima operatie de separare a doua gemene, unite in zona abdominala.

Maria si Elena au, acum, 6 luni si sunt perfect sanatoase.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO132514##