PREMIERA. Un nou VACCIN contra Ebola a reusit sa le protejezeze pe maimutele din laborator contra infectiei

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 04 oct 2020, 18:30

Declansarea epidemiei de Ebola in tarile din vestul continentului african a fost denumita de unii cercetatori drept "ciuma" secolului nostru.

De la inceputul epidemiei de Ebola au murit cel putin 2300 de persoane din cauza virusului. In prezent nu exista vaccin care sa asigure imunitate contra infectiei cu Ebola, insa recent, un nou grup de cercetatori a anuntat ca au elaborat un vaccin care a asigurat imunitate maimutelor contra infectitiei pe o perioada de 5 saptamani.

Acest vaccin reprezinta un pas important in medicina in lupta contra infectiei cu Ebola.

Pornind de la aceasta formula, oamenii de stiinta vor sa creeze un nou vaccin care sa ofere imunitate pe o perioada de 10 luni. Companiile farmaceutice au facut o prioritate din a elabora o doza de vaccin care sa-i protejeze pe locuitorii din Africa si nu numai, contra infectiei cu Ebola.

Gigantul GlaxoSmithKline testeaza un tip de vaccin nu pe animale de laboratori, ci chiar pe oameni care s-au oferit voluntar.
" Dupa injectarea dozei de vaccin, protectia organismului contra infectiei cu Ebola este mai puternica si dureaza mai mult timp", a declarat pentru Daily Mail un reprezentant al gigantului GSK.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Sursa foto: dailymail.co.uk