Noile restricții impuse în România pentru a preveni răspândirea noului coronavirus au stârnit un val de revoltă, astfel că mai mulți români au ieșit în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea. Proteste au fost organizate atât în București, cât și în țară, iar acest lucru l-a determinat pe premierul Florin Cîțu să vorbească încă o dată despre motivele care au stat în spatele impunerii unor noi restricții.
De ce au fost introduse restricții noi în România? Explicațiile premierului Florin Cîțu
În funcție de rata de incidență, autoritățile au decis să introducă noi restricții pentru a ține sub control pandemia de coronavirus în România. Decizia a fost luată după ce numărul celor care s-au infectat cu COVID-19 a crescut îngrijorător de mult, bilanțul oficial arătând că în secțiile de terapie intensivă (ATI) ajung tot mai mulți bolnavi, starea acestora de sănătate fiind una delicată.
Premierul Florin Cîțu a explicat încă o dată de ce a fost nevoie de adoptarea unor măsuri mult mai stricte, dar și cât va mai dura până când situația se va ameliora în România în ceea ce privește pandemia de coronavirus.
„Din păcate, de la finalul lunii februarie a început să crească numărul cazurilor COVID, al celor care au ajuns la ATI, al deceselor și al persoanelor care suna la 112. Am aflat câteva lucruri diferite față de ce s-a întâmplat anul trecut: persoanele ajung la ATI într-o situație mult mai gravă. Se testează acasă. Multe persoane nu suna medicul de familie, nu-și iau medicația. Sunt măsuri care ne ajută să putem accelera campania de vaccinare. Ce aveam noi până la momentul ăsta nu mai oprea răspândirea coronavirusului. Trebuie să avem puțină răbdare două luni de zile, martie si aprilie.”, a precizat Florin Cîțu, premierul României, potrivit alephnews.ro .
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Autoritățile nu s-au ferit să spună că luna aprilie va fi una destul de dificilă și în care numărul cazurilor noi ar putea să crească mult, motiv pentru care este nevoie de respectarea tuturor regulilor, astfel încât să nu se ajungă din nou într-o situație de criză.
Citeste si: Lockdown total, timp de 21 de zile! În ce țară europeană se impun restricțiile