Premierul Florin Cîțu atrage atenția: „Nu am depășit încă pandemia!” Ce se va întâmpla cu măsurile de relaxare promise de la 1 iulie?

Author: Amalia Georgescu
Florin Cîțu, premierul României
Sursa: Facebook

Premierul Florin Cîțu a precizat că pandemia de coronavirus nu a ajuns la final în România și că autoritățile fac eforturi pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze. Ce spune premierul despre măsurile de relaxare de la 1 iulie?

Florin Cîțu a anunțat în urmă cu mai multe săptămâni că relaxarea măsurilor se va face în etape pe teritoriul României, astfel că la fiecare început de lună vor mai fi ridicate din restricții. Ce anunț a făcut premierul României în contextul în care numărul persoanelor care aleg să se vaccineze este în scădere în ultimul interval de timp?

Premierul României, anunț important despre gestionarea pandemiei de coronavirus

Premierul României, Florin Cîțu, a susținut o conferință de presă în care a abordat mai multe subiecte de interes general. Pentru început, premierul a ținut să precizeze că în România nu vor fi introduse noi taxe și impozite și nici nu vor fi majorate cele deja existente, astfel că românii nu au motive de îngrijorare. 

Întrebat despre evoluția campaniei de vaccinare în România, premierul Florin Cîțu este de părere că lucrurile merg conform planului, chiar dacă numărul celor imunizați împotriva COVID-19 este în scădere de mai multe săptămâni.

Luând în considerare acest aspect, Florin Cîțu a avertizat că pandemia de coronavirus nu a ajuns la final în România și că este nevoie de implicarea tuturor autorităților pentru a-i convinge pe români să se vaccineze, astfel că inclusiv reprezentanții bisericii ar trebui să ofere sprijin în rezolvarea acestei probleme.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, avertisment dur pentru foarte mulți angajați: „Nu puteți să mergeți în concediu până nu...” Ce români se află în această situație?

„Nu creștem taxe, nu introducem taxe noi. Țin foarte mult la predictibilitate. Investițiile le vom face prin PNRR. Am spus că ne vom pregăti pentru o guvernare de 7 ani de zile. Am vorbit și despre câteva probleme pe care să le rezolvăm. Suntem printre puținele țări care avem creștere economică.(...) Măsurile de relaxare de la 1 iulie le știm deja. Campania de vaccinare trebuie văzută prin filtrul a ceea ce se întâmplă în România astăzi.

Avem tot mai puține persoane infectate, avem mai puține persoane în ATI, deci campania de vaccinare a dat rezultate. Lucrurile merg în direcția bună, nu mă îngrijorează în acest moment. Ați văzut, în iarnă, când m-a îngrijorat ceva, am acționat și am cerut mai multe paturi la ATI. Nu am depășit încă pandemia. Voi merge la lăcașele de cult din Sibiu pentru a discuta strategia pentru campania de vaccinare. Încă nu am depășit pandemia.
Am încredere că vom ajunge și la celelalte cifre perioada următoare.”,
a precizat premierul României, Florin Cîțu, potrivit libertatea.ro.

Citeste si: Alocațiile vor fi triplate? Florin Cîțu, vești excelente! Când intră măsura în vigoare?