Premierul Florin Cîţu, despre noul obiectiv important, dupa ce tinta precedenta de 5 milioane de vaccinati pana la 1 iunie a fost ratata! "Vaccinarea a incetinit in toate tarile"

Author: Ana Filip
Actualizat: 01 iun 2021, 14:39
Florin Citu a precizat care este noul obiectiv major al Guvernului Romaniei in privinta pandemiei de COVID-19.
Sursa: Facebook

Premierul Romaniei a revenit asupra targetului pe care si-l propusese initial in privinta vaccinarii a 5 milioane de romani pana la 1 iunie 2021 si a precizat noul obiectiv al Guvernului.

In cursul zilei de 31 mai 2021, Premierul Romaniei, Florin Cîţu a anuntat care este noul obiectiv al Guvernului pentru urmatoarea perioada, dupa ce tinta privind vaccinarea a 5 milioane de romani pana la 1 iunie 2021 a fost ratata.

Florin Cîţu a anuntat noul obiectiv al Guvernului Romaniei!

Premierul Florin Cîţu a precizat ca in acest moment este extrem de important sa fie mentinuta in toata tara o rata a incidentei de sub 3 la mia de locuitori.

Insa totodata va continua si campania de vaccinare, chiar daca deocamdata rata de vaccinare a mai scazut.

"Vaccinarea a încetinit în toate țările. Noi vom continua campania de vaccinare și să-i îndemnâm pe adulți și pe copii să se vaccineze. Nimeni nu s-ar fi gândit acum un an că am putea ajunge aici, într-o situație așa buna. Avem vaccin, haideți să ne vaccinăm", a

precizat Premierul Romaniei, potrivit romaniatv.net

De asemenea, Florin Cîţu a mai subliniat si faptul ca toate clipurile realizate cu membrii ai Guvernului care promoveaza campania de vaccinare, indemnand populatia sa recurga la imunizarea cu vaccinul anti-COVID-19, au fost platite de UNICEF si a specificat ca mesajele respective nu se adreseaza doar publicului urban care se vaccineaza, ci publicului larg.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Potrivit Comitetului de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea anti-COVID-19, pana in prezent 4,3 milioane de romani s-au imunizat cu cel putin o doza, mai precis, 20.536 persoane s-au vaccinat cu o doza, iar 43.597 persoane au fost vaccinate cu ambele doze. Insa chiar si in ciuda faptului ca nu s-a atins obiectivul initial de 5 milioane de vaccinati pana la 1 iunie 2021, ridicarea restrictiilor va continua in etape, prima fiind de astazi 1 iunie.

Pe de alta parte, profesorul Alexandru Rafila a fost cel care a sustinut inca de la inceput faptul ca obiectivul stabilit initial de Premierul Forin Citu nu se indeplini pana la 1 iunie 2021. Si mai mult decat atat, Reprezentantul Romaniei la OMS a criticat dur anuntul Guvernului in legatura cu masurile de relaxare, lansat in data de 15 mai 2021.

"Am auzit și declarația domnului prim-ministru, referitoare la data de 1 iunie.

Eu o să vă spun sincer, dacă eram în locul dânsului, făceam în așa fel încât să am o medie de 100.000 de persoane vaccinate zilnic și să fim siguri că pe platforma penru vaccinare sunt 2-3 milioane de persoane înscrise și atunci puteam să fac această declarație. Deocamdată avem 750-780.000 de persoane pe platformă și o medie de 50-55.000 de doze de vaccin administrate zilnic.
Dar, să putem să ajungem la ceea ce își propune domnul prim-ministru, trebuie să atingem cifrele pe care vi le spun eu.
Asta este problema. Ajungem să vaccinăm 100.000 medie pe zi? Reușim să păstrăm ritmul acesta de vaccinare și să convingem lumea să se înscrie pe platformă? Atunci sigur că o să putem să avem o siguranță pentru data de 1 iunie și cu atât mai mult pentru sfârșitul toamnei. O să fie cu totul altă situație, pentru că transmiterea comunitară va continua pe deoparte"
, a spus Alexandru Rafila, potrivit bzi.ro

Citeste si: Premierul Florin Cîţu a anuntat cand va incepe vaccinarea adolescentilor cu varste curprinse intre 12 si 15 ani! "Ii incurajez pe parinti sa ia cea mai buna decizie pentru copiii lor"

Citeste si: Florin Cîțu, anunțul momentului: „Până la 1 august...” Ce declarații a făcut premierul României și ce îi așteaptă pe români?