Premierul Marcel Ciolacu a anunțat un nou val de sprijin financiar, în august, pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2000 de lei

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 23 iul 2024, 13:06

Marcel Ciolacu a anunțat sprijin financiar și pentru producătorii din sectorul agricol

Pensionarii cu venituri sub 2000 lei și persoanele defavorizate vor primi în august o nouă tranșă de 250 de lei pentru alimente și mese calde, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent măsuri semnificative pentru susținerea persoanelor cu venituri mici și a celor defavorizate, inclusiv pensionarii cu venituri sub 2000 de lei lunar. Aceste măsuri constau în acordarea unei noi tranșe de 250 de lei pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, măsură de care vor beneficia peste 2,5 milioane de persoane.

250 de lei în plus pentru produse alimentare și mese calde

Anunțul a fost făcut în cadrul unei ședințe de Guvern, unde s-a discutat și despre suplimentarea fondurilor pentru sprijinirea producătorilor agricoli.

Premierul a subliniat importanța continuării acestui program social, menționând că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va primi o suplimentare de 650 de milioane de lei pentru a putea acoperi aceste noi plăți.

„Continuăm un program important cu un impact social major pentru persoanele aflate în situații defavorizate, pensionarii cu venituri mai mici de 2000 de lei lunar și persoanele cu dizabilități.

Le acordăm o nouă tranșă de 250 de lei pentru produsele alimentare și mese calde. Peste 2,5 milioane de persoane vor încasa bani în august, aşa că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene primeşte în plus astăzi aproape 650 de milioane de lei”
, a declarat Ciolacu.

Aceste măsuri vin într-un context economic dificil, unde inflația și creșterea costurilor de trai au afectat în mod disproporționat persoanele cu venituri mici.

Programul de sprijin a fost conceput pentru a oferi un ajutor direct și imediat acestor categorii vulnerabile, asigurându-se că au acces la alimente de bază și mese calde.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Citește și: „Cadavrele a 25 au fost recuperate”. Zeci de morți și de persoane dispărute după ce două autobuze s-au prăbușit într-un râu

Guvernul a anunțat suplimentarea fondurilor pentru producătorii agricoli

În plus față de sprijinul pentru pensionari și persoanele defavorizate, Guvernul a anunțat și măsuri de susținere a sectorului agricol. Premierul a declarat că vor fi suplimentate fondurile pentru producătorii agricoli, prin subvenționarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură și prin susținerea investițiilor în creșterea porcilor și a sectorului avicol.

În acest sens, Ministerul Agriculturii va primi 270 de milioane de lei în credit de angajament și peste 570 de milioane de lei în credit de bugetare.

Aceste măsuri sunt menite să sprijine fermierii și să asigure stabilitatea producției agricole, contribuind astfel la securitatea alimentară a țării. Subvențiile pentru motorină sunt esențiale pentru reducerea costurilor de producție ale fermierilor, în timp ce investițiile în creșterea porcilor și a sectorului avicol vor ajuta la modernizarea acestor ramuri și la creșterea competitivității pe piața internă și externă.

Premierul a reiterat angajamentul Guvernului de a susține atât categoriile vulnerabile, cât și sectoarele economice strategice.

„Suplimentăm și sumele pentru sprijinirea producătorilor agricoli, prin subvenționarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură și prin susținerea investițiilor în creșterea porcilor și în sectorul avicol. Alocăm Ministerului Agriculturii 270 de milioane în credit de angajament și peste 570 de milioane de lei în credit de bugetare”, a mai transmis premierul.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.