Nicolae Ciucă, anunț despre creșterea pensiilor. Cu ce procent se vor majora din ianuarie 2023: „Așa mi se pare normal”

Author: Cristina Mocanu

Premierul României, Nicolae Ciucă, l-a contrazis pe liderul PSD cu privire la creșterea diferențiată a pensiilor

Sursa: https://www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca

Premierul României, Nicolae Ciucă, l-a contrazis pe liderul PSD cu privire la creșterea diferențiată a pensiilor și anunță cu ce procent se vor majora acestea din ianuarie 2023.

Potrivit digi24.ro, Premierul României, Nicolae Ciucă, l-a contrazis pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, cu privire la creșterea diferențiată a pensiilor. 

Pensii 2023. Nicolae Ciucă a precizat că anvelopa pentru creșterea pensiilor trebuie să fie de 15%

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat luni, 14 noiembrie, că anvelopa pentru creșterea pensiilor trebuie să fie de 15% şi a subliniat că majorarea eșalonată a punctului de pensie este neconstituțională.

Astfel, acesta a precizat că "Anvelopa trebuie să fie de 15%, pentru că așa mi se pare normal, ca cetățenilor să li se poată acoperi impactul pe care inflația l-a produs pentru fiecare".

Întrebat dacă ajutorul one-off nu va fi acordat la începutul anului 2023, premierul a răspuns că acest aspect rămâne de discutat.

Citește și: Marcel Ciolacu, anunț despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023: „Se va crea o anvelopă de cum ar fi o mărire de 15%”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Am stabilit foarte clar că măsurile sociale care au fost asumate şi stabilite pentru acest an vor continua şi anul viitor. Ca atare, acel one-off de 50 de euro la fiecare două luni va continua şi anul viitor, iar legat de ceea ce urmează să stabilim pentru valoarea cu care se măresc pensiile vă rog să aveți încredere că vom face în așa fel încât ele să se înscrie în cuantumul care se cuvine de la buget 15%", a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a precizat că este neconstituțional ca punctul de pensie să crească eșalonat 

Toate aceste declarații au fost oferite după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că susține majorarea diferențiată a pensiilor și a explicat că miniștrii Muncii şi Finanțelor Publice vor formula o propunere conform căreia toate pensiile să fie majorate cu un anumit procent, pentru pensiile de serviciu urmând ca acest procent să se aplice doar pentru acea parte a pensiei pentru care a existat contribuție, nu şi pentru partea considerată ”specială”.

To el a dorit să menționeze că în România se va încerca o anvelopă de 15% pentru majorarea pensiilor.

Citește și: Pensii 2023. Cu cât ar putea crește pensiile de la 1 ianuarie 2023 și ce beneficii vor primi românii care au pensii sub 2.500 de lei

Marcel Ciolacu a spus că nu poate accepta ca o pensie de 1.800

de lei să se mărească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei să crească cu 2.700 de lei, adică de zece ori mai mult. Președintele PSD a precizat că „Eu nu sunt de acord să se împartă cu un procent egal punctul de pensie la toată lumea. Am început discuțiile cu președintele şi cu Kelemen Hunor. Să mărim în funcție de mărime pensiile. La 1.800 de lei am avea 270 de lei, iar la 20 de mii- faceți socoteala-, vine o mărire de 3.000,
nu e corect. E o situație excepțională, e o reglementare pe o perioada determinată, până depășim momentul” Alina Gorghiu, Președintele Senatului, a dori să precizeze că ideea majorării diferențiate, avansată de Marcel Ciolacu, liderul PSD, este neconstituțională.

”Când mai auziți despre majorări diferențiate, să știți de la mine, nu vrea acea persoană să crească în realitate pensiile, pentru că orice majorare diferențiată este neconstituțională. Este discriminatorie şi neconstituțională”, a completat Alina Gorghiu.