Premierul României boicotează ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris în semn de protest! Marcel Ciolacu a anunțat că le va premia pe Sabrina Voinea și Ana Bărbosu ca pe niște medaliate

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 06 aug 2024, 15:41

Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au avut parte de nedreptăți în finala olimpică și au pierdut medaliile

Sursa: Instagram / Federația Română de Gimnastică

Marcel Ciolacu anunță măsuri radicale după descalificarea controversată a sportivelor românce la Jocurile Olimpice de la Paris.

Marcel Ciolacu, premierul României, a luat o decizie radicală în urma controverselor legate de descalificarea gimnastelor Sabrina Voinea și Ana Bărbosu la Jocurile Olimpice de la Paris.

Marcel Ciolacu nu va participa la ceremonia de închidere a JO

Într-un gest de solidaritate și protest, acesta a anunțat că nu va participa la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. De asemenea, premierul a declarat că cele două gimnaste vor fi premiate la întoarcerea în țară, ca și cum ar fi obținut medalia de bronz de care au fost nedreptățite.

Sabrina Voinea și Ana Bărbosu au fost deposedate pe nedrept de medaliile olimpice, într-unul dintre cele mai scandaloase momente din istoria recentă a gimnasticii. Sabrina a primit o depunctare pentru o greșeală inexistentă, iar Ana a pierdut medalia de bronz în urma unei contestații inexplicabile depuse de americanca Jordan Chiles. Aceste decizii au stârnit indignare atât în rândul publicului, cât și al experților în gimnastică.

În acest context, Marcel Ciolacu a exprimat clar nemulțumirea sa și a poporului român, criticând vehement tratamentul injust aplicat gimnastelor românce. El a subliniat că acest gest de protest este necesar pentru a atrage atenția asupra nedreptății și pentru a susține sportivele care au muncit din greu pentru a-și câștiga medaliile.

„Am decis să nu particip la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după situația scandaloasă de la gimnastică, unde sportivele noastre au fost tratate într-un mod absolut dezonorant.

Să retragi o medalie obținută pe muncă cinstită pe baza unei contestații, pe care nici antrenorii și nici tehnicienii de top nu o înțeleg, este total inacceptabil!

Este inadmisibil ca, într-o competiție de asemenea anvergură, care promovează valori precum respectul, înțelegerea și excelența, o copilă care își câștigase onest medalia să fie privată cu brutalitate de rezultatul muncii sale de patru ani! Eu nu am putut să îi privesc lacrimile și să accept cu seninătate că așa ceva este perfect normal!

Iar faptul că sute de milioane de telespectatori din întreaga lume au rămas, ca și noi românii, efectiv șocați de această scenă teribilă, arată că undeva, în sistemul de organizare a acestei competiții, ceva este în neregulă

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Citește și: Conducerea SNSPA l-a demis pe Alfred Bulai în urma scandalului sexual! Profesorul este în continuare anchetat după ce autoritățile au primit și alte sesizări pe numele acestuia

Citește și: „Am făcut tot posibilul să NU vin la echipa națională”. Mircea Lucescu, moment de ironie în timpul conferinței de presă unde a fost prezentat oficial ca selecționer al „Generației de Suflet”

Marcel Ciolacu: „Statul român vă va trata ca pe niște medaliate olimpice”

Îmi amintesc foarte bine cum, în comunism, rușii ne furau la Olimpiade, iar noi încercam să ne certam cu ei fără a avea mari șanse de câștig. Eu nu vreau să mă cert astăzi cu nimeni, ci doar aleg să protestez prin gestul meu față de o nedreptate flagrantă la adresa unor românce care și-au probat din plin  valoarea!

Sabrina și Ana Maria, aveți alături o întreagă națiune pentru care munca și lacrimile voastre sunt mai de preț decât orice medalie, indiferent din ce metal prețios ar fi! Și vă asigur că statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce privește premiile, ca pe niște medaliate olimpice. Pentru ca asta sunteți pentru noi toți!”, a scris Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.

Reacția premierului vine ca o încercare de a repara, măcar simbolic, nedreptatea suferită de cele două sportive și de a le recunoaște meritele pe scena națională. În plus, Ciolacu dorește să sublinieze importanța corectitudinii și a respectului în competițiile sportive, valori esențiale care ar trebui să definească Jocurile Olimpice.

Premierul a evidențiat că premiile pe care Sabrina Voinea și Ana Bărbosu le vor primi din partea statului român sunt o recunoaștere a valorii și efortului lor, reflectând aprecierea și suportul întregii națiuni. Acest gest de solidaritate și susținere are rolul de a le încuraja pe tinerele gimnaste să continue să lupte pentru visurile lor, în ciuda obstacolelor întâmpinate.