Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionari va fi oferit în cursul acestui luni. Se pregătesc alte două măsuri pentru românii vulnerabili

Autor: Lavinia Medrea

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionari va fi oferit în cursul acestui luni. Se pregătesc alte două măsuri pentru românii vulnerabili

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat, pe pagina sa de Facebook că, începând cu 1 iulie, se pregătesc alte două măsuri menite să-i ajute pe românii vulnerabili în fața majorării prețurilor.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că pensionarii care primesc lunar maxim 2.000 de lei vor beneficia de un ajutor financiar în valoare de 700 de lei, oferit în cursul acestei luni, după cel oferit în ianuarie pentru pensionarii cu venituri de maxim 1.600 de lei, relatează Știrile Kanal D.

Nicolae Ciucă, despre ajutorul financiar de 700 de lei și noile măsuri de sprijin pentru români

„De astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul „Sprijin pentru România”, prin care protejăm românii afectați de creșterile de prețuri:

1) Valoarea tichetelor de masă va crește cu 50%, de la 20 la 30 de lei.

Citeste si: Vești bune pentru români! Poți beneficia de 200.000 de euro dacă respecți aceste condiții. Anunțul ministrului Economiei

2) Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei (după cel acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei)” , a transmis premierul României, Nicolae Ciucă, pe pagina sa personală de Facebook.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Continuăm să implementăm măsuri de sprijin pentru oameni în această perioadă. Misiunea noastră este să trecem cu bine țara prin crizele multiple care ne afectează și să demarăm reformele masive asumate prin PNRR”, a mai transmis premierul României.

Ce spune premierul României despre scăderea prețurilor carburanților

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării.

În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, a declarat Nicolae Ciucă.

În prezent, există un plan de ajutor de compensare adițională a unei părți din prețului litrului de combustibil, plan care valorează 60 de milioane de euro și este destinat transportorilor.

Citeste si: Românii ar putea primi vouchere între 3.000 și 5.000 de lei. Aceștia vor primi un ajutor împotriva scumpirilor în lanț

„Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului- așa cum se întâmplă deja în alte state- și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare”, a anunțat Nicolae Ciucă.

„Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, a subliniat premierul României.