PREMIILE NOBEL 2012: Chinezul Mo Yan a obtinut premiul pentru Literatura

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 aug 2021, 20:30

Premiul Nobel pentru literatura a fost decernat, joi, scriitorului chinez Mo Yan.

Mo Yan, unul dintre cei mai celebri scriitori chinezi ai momentului si unul dintre "cei mai piratati autori chinezi ai tuturor timpurilor", potrivit criticilor de specialitate, a fost premiat pentru modul "de un realism halucinatoriu in care imbina povestile populare cu istoria si contemporanul", potrivit comitetului Nobel.

 

In 2011, premiul Nobel pentru literatura a fost atribuit scriitorului suedez Tomas Tranströmer, "deoarece, prin imaginile sale condensate si translucide, a oferit o perspectiva proaspata asupra realitatii", au spus atunci reprezentantii comitetului Nobel.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Castigatorul premiului Nobel pentru pace- singurul atribuit de Norvegia, conform dorintei exprimate de fondatorul prestigioaselor distinctii, Alfred Nobel- va fi anuntat vineri.

 

Premiul Nobel pentru economie va fi decernat luni, 15 octombrie. Laureatii primesc cate o medalie din aur si un premiu in valoare de 8 milioane de coroane suedeze (930.940 de euro), care poate fi impartit intre cel mult trei castigatori pe fiecare categorie.

Sursa: Mediafax.

 

Taguri: