Premiile Oscar 2016: Leonardo Di Caprio a castigat pentru prima data in cariera celebrul trofeu

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 04:59

Cea de-a 88-a gala de decernare a premiilor Oscar din 28 februarie i-a adus indragitului actor Leo Di Caprio mult ravnitul trofeu, in ciuda criticilor si glumelor care s-au facut an ultimii ani pe acest subiect.

"Multumesc Academiei, tuturor celor care au fost alaturi de mine. Le multumesc celorlalti nominalizati din acest an pentru performanta lor incredibila. Revenant a fost rezultatul unei munci teribile, unui efort extraordinar. iti multumesc Tom Hardy, pentru prietenia pe care mi-ai aratat-o, pentru talentul tau”, a spus  Di Caprio, in discursul de dupa primirea Oscarului.

Leonardo Di Caprio a obtinut trofeul pentru "Cel mai bun actor intr-un rol principal" intr-o lupta stransa cu contracandidatii sai Bryan Cranston, Matt Damon, Michael Fassbender si Eddie Redmayne.

Rolul care i-a marcat cariera lui Di Caprio odata pentru totdeauna este cel al lui Hugh Glass, membru al unei expeditii in Muntii Stancosi. Filmul "The Revenant "este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Actiunea se petrece in America de Nord, in 1823, iar in centrul ei se afla Hugh Glass care este prins de un urs grizzly si sfartecat.

Capitanul grupului lasa in urma trei oameni pentru a-i tine companie in ultimele clipe de viata si pentru a-i sapa mormantul, dar, de frica sa nu fie prinsi de indieni, cei trei ii

iau lui Glass armele si echipamentul si fug. insa eroul ingrozitoarei confruntari cu ursul grizzly nu moare: se taraste, desi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin salbaticie, animat de sumbre planuri de razbunare impotriva celor care l-au parasit.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”


Conditiile de la
filmari au fost extrem de dure. Regizorul Alejandro Inarritu a filmat doar o singura ora pe zi in natura pentru a putea folosi lumina naturala in film. Pentru a fi cat mai convingatori, actorii n-au ezitat sa doarma in carcase de animale. Iar intr-una dintre scene, Leonardo Di Caprio a manancat ficat crud de bizon. (sursa Medaifax)