Preoti falsi, prinsi de politisti! Uite cum vindeau credinta la colt de strada

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 00:07

Mare e gradina Domnului si isi fac loc in ea, pe langa oameni de buna credinta, si indivizi in stare de orice sa capete de pomana.

Politistii au prins mai multi preoti falsi care, fie spovedeau lumea pe bani, fie incercau sa obtina donatii pentru bolnavi inchipuiti.

Acest individ care poarta in spate o cruce din lemn vinde pelerinilor mir despre care spune ca ar fi sfintit la Muntele Athos. A fost, insa, amendat de mai multe ori pe motiv ca ar insela oamenii. Maicuta nu se multumeste sa-i ia apararea, ci trece la blesteme: „Daca mai faceti ras de ortodoxie veti avea probleme din partea sfintilor!”

Mai aproape de noi si de adevar e  Politia Locala care avertizeaza ca avem de a

face cu un fenomen al falsilor preoti:  urca Dealul Mitropoliei cu gandul sa-i jecmaneasca  pe pelerinii creduli.

Acest individ nu le este strain politistilor. Anul trecut spovedea pe bani credinciosii adunati la moaste. Acum ar fi inventat alta metoda de inselatorie: „Oferea sau se prefacea ca ofera bani unui amarat care era prietenul lui cu care imparteau banii. Astfel, ii determina pe restul credinciosilor sa dea si ei bani amaratului”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Iata o alta femeie care face bani din mila credinciosilor! Ca sa para convingatoare, si-a bandajat mainile pe motiv ca ar fi suferit, chipurile, un accident de tren.

Dincolo de falsi preoti si bolnavi inchipuiti care stau cu mana intinsa, a fost o zi speciala, cand credinciosii l-au praznuit pe Sfantul Dimitrie.

Nu putea lipsi  latifundiarul din Pipera. Pios, Gigi Becali a stat in fruntea soborului de preoti asteptand sa ajunga la moaste. La un moment dat i-a cerut unui slujitor al bisericii sa-l binecuvanteze.

In tot acest timp, muritorii de rand asteptau cu orele sa ajunga la racla, cu toate ca multi habar n-aveau cui se inchina cu atata patos. Gatite ca de nunta, cu salbe la gat si cercei grei din aur in urechi,  doamnele au venit tocmai din Galati si spun ca nu regreta c-au pierdut vremea la coada.

Pelerinajul se va incheia astazi.