Preoții cer adeverința medicală la botez. Acest lucru îi revoltă pe medici: ,,Eu acum ce să fac, să îi recomand să schimbe preotul?"

Author: Diana Ghita

Patriarhia vrea să boteze doar sugarii care au adeverință medicală

Sursa: Pexels.com; freepik.com

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov a primit o solicitare neașteptată. Prin aceasta s-a cerut eliberarea unei adeverințe care să demonstreze că un copil este apt să fie botezat.

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a cerut explicații pentru respectiva solicitare.

Citește și: Vești bune pentru medici și personalul medical! Guvernul adoptă OUG pentru plata gărzilor și a voucherelor de vacanţă în domeniul sanitar

Preoții cer adeverința medicală la botez

Cererea pentru eliberarea adeverințelor de botez a venit din partea Patriarhie i.

Conform explicațiilor primite de către Sandra Alexiu, alți doctori de familie deja ar fi abordat această procedură.

Ca dovadă în acest sens, i-a fost prezentată o adeverință care, în încheiere, conținea expresia  „Doamne ajută”.  

Citește și: Medicii unui spital din Tg. Jiu au operat de hernie o femeie gravidă în 9 luni. Aceștia au motivat că nu știau de sarcina femeii

„Când credeam că le-am văzut pe toate, primesc solicitare de adeverință că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat. Am solicitat suportul legal. Am primit informația că așa e legea de la patriarhie și să fac bine sa respect legea, ca așa fac toți ceilalți medici, nu crâcnesc.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Am primit și o adeverință drept exemplu, drept dovadă (lumească) de incompatibilitate a legii patriarhiei cu legile celelalte (GDPR). Semnat și cu Doamne ajută”, a dezvăluit Sandra Alexiu pe profilul de Facebook.

Citește și: Sf. Alexandru 2023: O călătorie în cultura românească. Tradiții transmise din generație în generație. Rugăciunea Sfântului Alexandru spusă pentru sănătate

Medicii de familie sunt revoltați

Președintele Asociației Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov condamnă aspectele negative ale birocrației și se întreabă despre modalitățile în care medicii de familie ar trebui să reacționeze în asemenea situații. 

„Mai urmează ca părintele să recomande pacienților să se mute la un medic de familie care e mai binevoitor cu adeverințele.

Eu acum ce să fac, să îi recomand să schimbe preotul?! Cât e adânc e întipărită în ADN gena birocrației în țara asta?”,  a adăugat Sandra Alexiu.

Citește și: Calendar Ortodox Septembrie 2023: Sărbători cu cruce roșie și zile de post în luna lui Răpciune

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?