Preotii din Romania, in VIZORUL presei din strainatate

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 13 oct 2020, 03:35

E clar, am ajuns de rasul Europei! De data asta, jurnalistii straini au fost oripilati de un obicei religios care se practica in Romania de sute de ani.

Un blogger din strainatate a postat o galerie foto impresionanta cu preoti din Romania in timp ce fac slujbe de binecuvantare chiar si pentru lucruri mai putin spirituale cum ar fi masini, o piscina noua, utilaje industriale, computer tomograf, etc.

Strainii se intreaba mirati de ce romanii au acest obicei de a sfinti aproape tot ce ii inconjoara. Intr-adevar, aceasta traditie exista de foarte mult timp pe meleagurile noastre.

In trecut fiecare gospodar avea grija sa cheme preotul pentru a-i binecuvanta casa, gradina, animalele din batatura. Acum, insa, pe langa sfintirea casei si gospodariei, oamenii ar fi in stare sa cheme preotul ca sa le binecuvanteze chiar si cel mai mic obiect pe care si-l achizitioneaza.

##GALLERY394##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.