Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni a fost surprins când lovește o femeie

Author: Alina Petre
Actualizat: 10 aug 2023, 01:55

Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni a fost surprins când lovește o femeie

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași a fost surprins lovind o femeie în curtea lăcașului.

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, apare pe o filmare cum lovește o femeie în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți enoriași, fără ca cineva să intervină.

Citește și: Cine este, de fapt, părintele Calistrat și cum a ajuns să se călugărească! A fost corigent la matematică și "a avut o viață banală"

Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, filmat când lovește o femeie

Momentul în care preotul Calistrat Chifan lovește o femeie a fost surprins video de către un enoriaș care se afla de față. 

La scenele violente, care au avut loc miercuri seara, au fost martori mai mulți enoriași. Două femei au depus plângere la poliție pentru agresiune. 

Vedeti VIDEO-ul aici: 

Incidentul s-a petrecut la finalul unei slujbe, iar în video apar mai multe persoane în curtea Mănăstirii Vlădiceni. În imagini se observă cum a un moment dat părintele se apropie de o femeie din spate, pe un fundal generalizat de vociferări, și o lovește cu pumnul sau palma dreaptă, femeia căzând la pământ.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Reprezentanții IPJ Iași au declarat pentru jurnaliștii de la Libertatea că incidentul a avut loc miercuri seară, iar două femei au depus deja plângere, acuzând că au fost agresate de preot.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale

„La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr.

5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

 

Reacția Mitropoliei Moldovei și Bucovinei despre incident

Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au declarat pentru sursa citată anterior, că au primit imaginile video și că vor cerceta cazul.

 „Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație.

În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a declarat, pentru Libertatea preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește și: Cine este femeia din Bucuresti, bătută de un vecin pentru locul de parcare. Incidentul a avut loc în plină zi Video