Preotul din localitatea Scobâlţeni, care și-a înșelat soția cu o enoriaşă căsătorită, și-a dat demisia. Primele declarații ale lui Bogdan Orzetic

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 11 iul 2023, 02:10

Preotul Bogdan Orzetic și-a dat demisia, după ce a păcătuit cu o enoriașă căsătorită. Iată ce a declarat bărbatul!

Preotul Bogdan Orzetic, din localitatea ieşeană Scobâlţeni, care și-a înșelat soția cu o enoriaşă a demisionat. Scandalul a luat amploare după ce soţul femeii l-a şantajat pe preot cu suma de 20.000 de euro ca să ţină ascunsă aventura celor doi.

Citeste si: Ce se întâmplă cu soțul femeii din Iași care a fost înșelat cu preotul care i-a cununat. Acesta și-a bătut soția atunci când a aflat

Preotul din localitatea Scobâlţeni, care și-a înșelat soția cu o enoriaşă căsătorită, și-a dat demisia. Primele declarații ale lui Bogdan Orzetic

În urma scandalului, Bogdan Orzetic și-a pierdut funcţia de paroh al Parohiei Scobâlţeni, dar nu l-au caterisit. Momentan, preotul  nu mai are dreptul să slujească, însă, situaţia sa canonică este încă analizată în consistoriul eparhial care ar putea lua şi alte decizii în ceea ce-l priveşte.

În urmă cu câteva zile, într-un mesaj postat pe Facebook, preotul Orzetic şi-a luat la revedere de la credincioşii pe care i-a păstorit.

Citeste si: Noi detalii despre amanta preotului din Scobâlţeni. A fost cerută de soţie de Crăciun: „Vrei să fii soția mea? Pentru tot restul vieții, cel puțin așa se spune”

"Cuvânt de rămas bun

După 23 de ani de slujire pastoral-misionară pe care i-am împlinit pe 1 septembrie, începând de astăzi, activitatea mea la Parohia "Nașterea Maicii Domnului" încetează.

Am trecut împreună prin multe: bucuria venirii pe lume a multor prunci prin Taina Botezului, ne-am rugat pentru binecuvântarea și bunul mers al căsniciei celor care s-au căsătorit și am plâns la pierderea pentru reunirea la Înviere a celor dragi.

Împreună cu toți cei jertfelnici am realizat multe lucrări pentru înfrumusețarea spațiului parohial spre slava lui Dumnezeu.

Alături de întreaga familie, vă dorim să duceți la bun sfârșit lucrurile bune începute și să vedeți împlinit visul resfințirii bisericii și casei sociale, în care s-au derulat atât de multe activități frumoase.

Ultimele 2 luni (cele mai grele din viață) m-au făcut să înțeleg și să accept definitiv că nu toate lacrimile sunt sincere și nu izvorăsc dintr-o adevărată durere sau dintr-o sinceră căință, că vorbele spuse chiar și în cele mai tainice

și intime situații nu exprimă întotdeauna adevărul, că pentru unii a fi creștin are conexiune doar cu calendarul în sensul distracției, că aforismul: "Scopul scuză mijloacele" e ființial pentru mulți, că presa și politicul caută doar să vândă precum Iuda Iscarioteanul și că în momentele de mare încărcătură emoțională negativă mintea și judecata clară se întunecă spre satisfacția celor devianți care aplaudă și se hrănesc cu răul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aș dori să rețineți esențialul slujirii fiecărui creștin pe care vi l-am repetat mereu în cuvintele: LITURGHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA. Iubiți-L pe Hristos în Liturghia în care El ni se dăruiește jertfelnic și vindecați-vă de ura și judecata aproapelui. În acestea se rezumă cum spunea Domnul Legea și Prorocii (Matei 22, 40). În momentul de față am pierdut bucuria slujirii Mântuitorului în Liturghie. Dar sunt convins că timpul va trece repede și deja am acceptat planul lui Dumnezeu și al Maicii Sale, cât și sfaturile și hotărârile ierarhilor pentru mântuirea mea și a familiei.

Îi dorim viitorului preot o activitate pastorală binecuvântată și slujire ferită de ispite și încercări grele.

Ne rugăm ca Maica Domnului să ne păzească pe toți sub Acoperământul ei, să îi răsplătească pe cei ce au săvârșit fapte bune și să îi lumineze pe cei ce au greșit cu fapta, cu cuvântul și cu gândul!

Bucurii și pace în Domnul!

Vă îmbrățișez și mă despart cu adânc regret de toți", a scris preotul Bogdan Orzetic pe Facebook.

„În prezent, preotul Bogdan Orzetic nu mai deține funcția administrativă de paroh la Parohia Scobâlțeni. Nu s-a ajuns în punctul în care să fie caterisit. Nu există această decizie în momentul de față, întrucât cazul este încă în analiza consistoriului eparhial. Până la finalizarea analizei situației sale canonice, preotul Bogdan Orzetic este în continuare oprit de la slujirea preoțească”, a anunţat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, potrivit bzi.ro

Citeste si: Preotul care a fost prins în pat cu soția unui consătean a fost absolvit de vină de către enoriași: „Ea e de vină. Problema e că s-a aflat!”

Aventura preotului cu enoriaşa Alexandra a ieşit la iveală în luna iulie a acestui an. În urmă cu patru ani, amanta preotului s-a căsătorit cu Gheorghe Nicăi-Scrijan, iar cununia religioasă a fost făcută chiar de Bogdan Orzetic. După căsătorie, Alexandra s-a apropiat de preot.

„Eu am început să vorbesc cu el la spovedanie… Atunci m-a întrebat cum sunt cu soțul meu, dacă avem relații, ce facem, cum facem… Nu știu de ce, dar i-am spus… Îmi plăcea să vorbesc cu el, să-i povestesc, vedeam că-i place. Vorbeam la telefon cu el și, la fel, îi povesteam ce făceam cu soțul seara… După ne-am mai întâlnit. Mie îmi plăceau ochii lui albaștri și cum arată… A fost ca o joacă.

Popa îmi spunea că nu mai face lucruri cu preoteasa și cam asta a fost… Ne-am întâlnit și… s-a ajuns unde s-a ajuns. Eu am greșit că i-am povestit cumnatei. Ea a văzut în seara de Înviere că vorbesc prin mesaje cu cineva. Nu vorbeam cu preotul, era altcineva. Cred că i-a spus soțului și după au pus la cale un plan. Eu i-am spus ei de popă, iar ea tot mă întreba ce facem, cum facem și tot așa. Eu i-am povestit, că îmi plăcea că era interesată și voia să afle lucruri. Oricum, i-am zis și lucruri pe care nu le-am făcut… Nu știu de ce, dar îmi plăcea să-i povestesc”, a povestit Alexandra pentru  bzi.ro

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.