Presa belgiana a anuntat ca cel de-al treilea suspect implicat in atentatele de la Bruxelles a fost capturat!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 20 sep 2020, 22:15

Belgia este inca in stare de soc dupa atentatele de ieri care au lovit exact in inima Europei.

Frica domneste inca pe strazile care sunt aproape goale. Doar efectivele de politisti, militari si jandarmi se pot vedea pe bulevarde. Fortele speciale au inceput inca de ieri vanatoarea teroristului care a scapat cu viata.

Autorii atacului din aeroportul Zaventem din Bruxelles au fost identificati de catre fortele de securitate. Intr-una dintre imaginile surprinse de camerele de supraveghere apar 3 indivizi care imping niste carucioare cu bagaje. Doi dintre ei, fratii El Bakraoui, de nationalitate belgiana, poarta cate o manusa neagra.

Autoritatile cred ca acolo ar fi avut detonatoarele. Potrivit oficialilor belgieni, ei ar fi cei care s-au aruncat in aer, unul in aeroport, celalalt la metrou. Politia sustine ca centurile cu explozibil s-ar fi aflat in bagaje, iar cei 3 au venit cu un taxi. De altfel, soferul care i-a adus i-a recunoscut in aceste imagini. Cele doua explozii din aeroport s-au produs intr-un interval de cateva secunde. Unul dintre romanii supravietuitori a inregistrat momentele de groaza.

Un al treilea complice, cel care apare imbracat in  geaca deschisa la culoare este insa de negasit. Politia belgiana il cauta de ieri. Suspectul, pe numele sau Najim Laachraoui, a fost in Siria in urma cu 3 ani, iar in septembrie anul trecut ar fi trecut prin Budapesta, impreuna cu Salah Abdeslam, unul dintre atacatorii de la Paris, arestat vineri in Bruxelles. In locuintele lor au fost gasite un steag al Daesh si o bomba.

Desi este cautat de mai bine de 24 de ore, el nu a fost inca prins. Dar trupele speciale incearca in continuare sa-i dea de urma.

Forte impresionante au fost trimise peste tot in Bruxelles, dar mai ales in suburbii, acolo unde locuiesc foarte multi maghrebieni. Aproape ca nu exista vreo institutie care sa nu fie acum pazita de militari cu arme de asalt. Capitala Europei pare ca este sub asediu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Bilantul negru a ajuns in acest moment la 34 de morti si peste 200 de raniti, multi dintre ei grav. Belgienii sunt socati din cauza atentatelor, dar incearca sa revina la viata pe care o aveau inainte.

Autoritatile au decretat 3 zile de doliu national dupa atacurile de ieri, care au fost revendicate de organizatia terorista Stat Islamic.

Mai multe constructii importante din marile orase ale lumii au fost iluminate azi-noapte in culorile drapelului belgian. Americanii si-au aratat astfel solidaritatea cu cei care au de suferit de pe urma atacurilor teroriste. La fel au procedat si francezii, cu turnul Eiffel, sau germanii, cu poarta Brandenburg.