Presa din strainatate il critica DUR pe premierul Victor Ponta, acuzat de plagiat VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 21:00

Cel de-al treilea muschetar plagiator al Europei - asa a fost denumit premierul Victor Ponta pe un site din Spania.

Scandalul legat de acuzatiile privind plagierea tezei de doctorat de catre seful guvernului a ajuns in mai multe publicatii internationale.

 

Cei mai acizi par a fi spaniolii de la Intereconomia. Ei scriu despre Victor Ponta ca fiind ultimul intrat in grupul G3 de plagiatori, dupa fostul presedinte al Ungariei si un fost ministru german. Ambii au demisionat dupa acele acuzatii de plagiat.

 

"Daca plagiati, nu fiti premier in Romania", scriu si gazetarii de la Le monde.

Francezii amintesc in articol si despre fostul ministru al educatiei, Ioan Mang, si el acuzat de plagiat, care a demisionat.

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Si New York Times aminteste, pe scurt, de acest caz, in care Victor Ponta este acuzat de plagiat, dar si de celelalte doua cazuri din Europa, cand un presedinte si un ministru au demisionat.

 

Jurnalistii de la BBC scriu si ei despre acest scandal. "Premierul Victor Ponta respinge acuzatiile de plagiat", se intituleaza articolul care face referire la informatiile aparute initial in revista Nature.

 

In fine, Agentia France Presse abordeaza acest subiect, in care explica si faptul ca indrumatorul tezei de doctorat a lui Victor Ponta a fost Adrian Nastase.