Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea intrarea Ucrainei în UE: "Este una dintre noi"

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 28 nov 2022, 02:55

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Sursa: Facebook Comisia Europeană în România

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este de acord cu intrarea Ucrainei în UE.

Ucraina este „una dintre noi și îi vrem (n.r.: pe ucraineni) în Uniunea Europeană”, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de postul TV  Euronews.

„Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică”, a mai declarat von der Leyen.

„Avem și o strânsă cooperare pe rețeaua energetică, spre exemplu.

Avem atât de multe domenii în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, sunt de-ai noștri. Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană”, a mai declarat von der Leyen.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel ca țara lui să intre în UE. Zelenski a cerut acum o procedură de urgență ca Ucraina să adere la UE.

Ursula von der Leyen vrea intrarea Ucrainei în UE: "E una dintre noi"

Dorința aderării Ucrainei la UE și NATO pare să fie motivul pentru care Vladimir Putin a decis invazia rusă în Ucraina. Putin denunța o campanie de "demilitarizare" și "denazificare" a Ucrainei în discursul în care anunța decizia invaziei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este evreu, iar bunicul său a luptat în al Doilea Război Mondial chiar contra naziștilor și și-a pierdut cei trei frați în Holocaust.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Zelenski a comparat agresiunea rusă cu ceea ce a făcut Germania nazistă în cel de al Doilea Război Mondial.

"Rusia a atacat cu trădare statul nostru dimineață, așa cum a făcut Germania nazistă în anii celui de al Doilea Război Mondial. Începând de astăzi, țările noastre se află pe părți diferite ale istoriei lumii. Rusia a pornit pe o cale a răului, dar Ucraina se apără și nu va renunța la libertatea sa, indiferent de ce crede Moscova", scria Zelenski pe Twitter după ce Putin a decis invazia.

Citeste si: LIVE UPDATE A cincea zi de război în Ucraina. Letonia intră în război. Votul decisiv al Parlamentului 

Zelenski: "Noi suntem aici. Apărăm Ucraina"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a infirmat anumite informații care circulau pe internet potrivit cărora ar fi fugit.

„Suntem cu toții aici, soldații noștri sunt aici, cetățenii, societatea, suntem cu toții aici, pentru a ne apăra independența, statul nostru”, a spus Zelenski, aflat împreună cu mai alți oficiali ucraineni, printre care și premierul Denys Chmygal.

Zelenski a respins propunerea Statelor Unite de a fi extras din Kiev pentru a nu fi ucis și a continua conducerea țării din exterior.

Citeste si: Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să intre de urgență în UE