Președinta filialei de tineret AUR, Adriana Cîrligeanu, s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe asupra ei. Reacția partidului AUR

Editor Web: Redactia KANAL D
Actualizat: 10 feb 2024, 03:15

Reacția partidului AUR

Sursa: Facebook Adriana Cîrligeanu/Pixabay - colaj Kanal D

Adriana Cîrligeanu, membră a partidului AUR, a fost surprinsă încercând să intre în Parlament cu patru gloanțe asupra ei. Poliția a deschis dosar penal în acest caz, cu investigare în libertate.

Deputatul Dan Tănasa a spus, miercuri, că obiectele pe care le deținea colaboratoarea AUR, care a fost oprită la intrarea în Parlament, erau, de fapt, suveniruri. Acesta a mai spus și că presa pune gaz pe foc degeaba.

Ariadna Cîrligeanu, dosar penal după ce a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1708/20315555/1/presedinta-filialei-de-tineret-aur-ariadna-cirligeanu-s-a-ales-cu-dosar-penal-dupa-ce-a-incercat-sa-intre-in-parlament-cu-patru-gloante-asupra-ei-reactia-partidului-aur-2.jpg

„E o minciună.

Trebuie să vedeţi mai întâi care este definiţia noţiunii de gloanţe. Nu, nu sunt gloanţe. Trebuie să vedem ce înseamnă glonţ, ce îndeamnă obiect de fier. N-am vorbit cu dumneaei. Trebuie să vedem exact care este definiţia glonţului şi care este definiţia unui obiect de metal. De aici, să facem afirmaţii că sunt mitraliere, că sunt... O fi venit, o fi avut... Este un obiect care este des întâlnit, un suvenir, un...
(...) Sunt de acord că nu avea ce să caute cu chestiile alea după ea, dar de aici şi până la a spune că alea erau gloanţe şi chestiuni de natură penală, astea deja sunt pur şi simplu manipulări şi fabulaţii. Nu există niciun element penal  
în chestiunea asta”, a spus Dan Tanasă, la Parlament, conform Agerpres.

Deputatul a spus, de asemenea, că este normal protestul care a avut loc miercuri la Parlament. 

„Oamenii protestează în stradă pentru că sunt frustraţi, sunt nemulţumiţi. Este o minciună că oamenii nu pot intra înăuntru.(...) Nu încearcă să blocheze nimeni nimic, protestează în jurul clădirii Parlamentului. N-a blocat nimeni, nu mai minţiţi! Accesul este blocat de Jandarmerie, regulile nu le face AUR”.

Citește și: Este George Simion un om violent? Motivul pentru care politicianul a fost caracterizat ca fiind foarte impulsiv: „Când văd o nedreptate sunt un tip mai coleric”

Adriana Cîrligeanu a fost audiată preț de două ore la Secția 17 de Poliție, după care a fost eliberată. Investigațiile vor continua în libertate, fără să suporte măsuri restrictive.

„Referitor la incidentul din această dimineață, facem precizarea că persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților. Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secția 17 de Poliție” , au declarat reprezentanţii Camerei Deputaţilor.

Incidentul a avut loc în jurul orei 07:45. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum a reacționat partidul AUR

Partidul AUR a cerut „instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică” a gloanţelor aduse în Parlament.

Gloanţele erau goale și ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea să spună asta autorităţile, că noi nu ştim şi nu avem expertiză”,  a spus liderul AUR, George Simion.

„Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită autorităților competente clarificarea de urgență a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului. 

Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție. 

Citește și: George Simion s-a ales cu dosar penal după ce a condus cu permisul suspendat. Liderul AUR a fost ridicat de mascați din Piața Victoriei

Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”, au comunicat reprezentanții partidului.

Poliția Capitalei a demarat o anchetă penală după ce Adriana Cîrligeanu a fost prinsă cu patru gloanțe asupra ei la intrarea în Parlament.

„La data de 10 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Secţia 17 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la punctul de acces într-o instituţie publică din Sectorul 5, ar fi fost identificată o persoană care ar avea asupra sa elemente ce par a fi muniţie”, a declarat, azi, 10 mai, Poliţia Capitalei.