Președintele Joe Biden a anunțat noi ajutoare pentru Ucraina: "Vom oferi armele necesare pentru a lupta"

Autor: Marina Ionescu

Președintele Joe Biden

Sursa: Facebook Joe Biden

Președintele american Joe Biden anunţă un nou pachet de asistenţă pentru Ucraina, inclusiv ajutor financiar şi echipament militar.

Joe Biden a anunțat miercuri, 16 martie, că a ajuta Ucraina cu echipamente militare și 880 milioane de dolari. Într-o declarație de la Casa Albă, președintele SUA a anunțat că ajutorul total acordat de guvernul SUA pentru Ucraina a urcat la un miliard de euro doar în ultima săptămână.

Citeste si: Curtea Internațională de Justiție ordonă Rusiei să oprească războiul

Președintele Joe Biden a anunțat noi ajutoare pentru Ucraina

Președintele american Joe Biden a anunțat un ajutor suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, potrivit CNN.

„Poporul american va fi neclintit în sprijinul poporului Ucrainei în fața atacurilor imorale și lipsite de etică ale lui Putin asupra civililor. Suntem uniți în condamnarea noastră față de atacul imoral al lui Putin și vom continua să stăm în spatele lor în timp ce luptă pentru libertatea lor, democrația lor, însăși supraviețuirea lor”, a spus el în discursul de la Casa Albă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Iohannis, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu oamenii care părăsesc Ucraina și ajung în România?

„Vom oferi Ucrainei armele necesare pentru a lupta și a se apăra în toate zilele dificile care urmează. Vom continua să mobilizăm ajutor umanitar pentru a sprijini oamenii din Ucraina și cei forțați să fugă din Ucraina”, a spus Biden.

De asemenea, el s-a angajat să mențină sancțiunile împotriva Rusiei. „Vom sprijini economia Ucrainei cu asistență financiară directă. Împreună cu aliații și partenerii noștri, vom menține presiunea în economia în prăbușire a lui Putin, izolându-l pe scena globală.

Acesta este scopul nostru. Îl facem pe Putin să plătească prețul, să-și slăbească poziția în timp ce continuă întărirea poziției ucrainenilor pe câmpul de luptă și la masa negocierilor”, a spus el.

Președintele Biden a mai spus că SUA vor trimite în Ucraina și drone, fără a da detalii despre tipul de drone. Pachetul de asistență militară va include proiectile anti-tanc și mai multe arme defensive, inclusiv lansatoare anti-tanc Javelin, potrivit informațiilor CNN.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.