Președintele Klaus Iohannis, adevărul despre situația din România: „Pandemia nu s-a încheiat!”

Author: Marina Ionescu
Klaus Iohannis, despre valul patru al pandemiei.
Sursa: Facebook

Klaus Iohannis i-a avertizat pe români, spunându-le că pericolul nu a trecut și pandemia nu a dispărut!

Klaus Iohannis a vorbit despre valul patru al pandemiei. Președintele i-a avertizat pe români că trebuie să fie pregătiți pentru ce este mai rău, pentru că nimeni nu știe cum vor evolua lucrurile.

Citeste si: Lovitură grea pentru persoanele vaccinate! Masca de protecție devine din nou obligatorie în spațiile aglomerate

Klaus Iohannis, despre valul patru al pandemiei

Ambulanța Română a împlinit miercuri, 28 iulie 2021, 115 ani de la înfințare. Președintele Klaus Iohannis a ținut un discur, la Palatul Cotroceni, unde le-a mulțumit și i-a felicitat pe medici și toate cadrele medicale pentru tot efortul pe care îl depun în fiecare zi, dar mai ales în perioada pandemiei. Coronavirusul a afectat viețile a mii de oameni, însă datorită medicilor, multe dintre aceste vieți au reușit să fie salvate.

Klaus Iohannis a precizat că pandemia nu s-a terminat, iar oamenii trebuie să fie uniți pentru trece peste pandemia de Covid-19.

Oficialul atrage atenția asupra faptului că, deși numărul de infectări este mic, încă există persoane în stare gravă din cauza bolii. El a menționat faptul că populația trebuie să fie realistă, deoarece pandemia nu s-a încheiat, iar valul patru de coronavirus se apropie.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Lovitură pentru medicii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Florin Cîţu anunţă când va fi luată o decizie

„Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut și continuă să facă victime. Deși acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realiști.

Pandemia nu s-a încheiat.

Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru, și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față”,  a transmis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit și despre importanța imunizării, în această perioadă. În acest moment, vaccinare are un grad scăzut în România. 

„Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru

că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate.

Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare”,  a adăugat Klaus Iohannis.

Noi măsuri de relexare de la 1 august

Premierul Florin Cîțu a spus că guvernul a aprobat noile măsuri de relaxare care vor fi aplicate de la 1 august, în contextul pandemiei de coronavirus.

Citeste si: O nouă lovitură pentru români! Persoanele nevaccinate ar putea fi afectate de restricții în următoarea perioadă. Anunțul lui Florin Cîțu

„Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute. Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Condiţie foarte importantă – participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

Activităţile din baruri, cluburi, discoteci şi săli de joc până la capacitatea maximă a spaţiului permisă în intervalul orar 5:00 – 2:00, în cazul în care incidenţa este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Nu s-a schimbat ora 2:00, în cazul în care incidenţa este sub sau egală cu 2 la mie”, a precizat Cîţu, după şedinţa de Guvern.