Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European de la Versailles "Efectele economice vor există și vor apărea cât timp există războiul"

Autor: Ana Filip
Actualizat: 10 mar 2022, 19:29

Preşedintele Klaus Iohannis participa astazi la reuniunea informală a Consiliului European, de la Versailles

Sursa: Facebook Klaus Iohannis

Klaus Iohannis participă astăzi la reuniunea informală a Consiliului European ce se desfășoară la Versailles.

Potrivit agendei, Președintele Klaus Iohannis participa astăzi la reuniunea informală a Consiliului European, care a început la ora 18:00.

Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European de la Versailles

În cadrul reuniunii informale a Consiliului European, Klaus Iohannis a punctat câteva lucruri importante în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Președintele a susținut că prețul energiei este influențat de război. 

"Este o perioadă foarte complicată. E evident că tema centrală a dezbaterilor va fi războiul din Ucraina. Acest război se vede că are urmări în zona noastră și ne afectează, și economic. Vom discuta despre Ucraina, despre energie, fiindcă știm cu toțîi prețurile la energie au crescut, în special că urmare a acestui război.
Vom discuta despre apărare, dar și despre ce investițîi trebuie făcute cu prioritate în Europa pentru a permite să ne decuplăm cât de mult se poate de gazele rusești, de energia care se

importă acum din Rusia și evident, pentru a asigura o independență strategică a economiei europene.

În chestiunea Ucrainei voi explică cum îi primim noi pe refugiați, cum construim și cum deja funcționează centrul logistic de la Suceava.
Prețurile la energie au crescut în urmă pregătirilor pentru război și în urmă războiului din Ucraina. Efectele economice vor există și vor apărea cât timp există războiul."
, a spus Preşedintele Iohannis.

Citeste si: Klaus Iohannis a discutat la telefon cu preşedintele Emmanuel Macron. Ajutor important pentru România venit din partea Franței

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, Klaus Iohannis a făcut referire și la cozile uriașe formate miercuri seară la benzinăriile din toată țară, că urmare a unei panici iscate nefondat.

"O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona știrilor și a informațiilor false. Guvernul a pornit verificările astăzi pentru a vedea cum s-a ajuns la situația de ieri (n.r. creșterea prețurilor carburanților). Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică.",

a mai spus Președintele Iohannis, potrivit știrileprotv.ro

In cursul zilei de marti, 9 martie 2022, Preşedintele Klaus Iohannis a luat parte la o reuniune de coordonare în format videoconferinţă la care au participat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu prim-miniştrii Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, Republicii Croaţia, Andrej Plenkovic, şi Republicii Estonia, Kaja Kallas, in vederea pregatirii reuniunii informale a Consiliului European, de astazi si vineri, desfasurata la Versailles.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunțul momentului! Renunțăm la starea de alertă din 8 martie