Presedintele Traian Basescu nu-l gratiaza pe Becali!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 11 oct 2020, 00:15

Presedintele Traian Basescu a luat decizia de a nu-l gratia pe Gigi Becali.

Ba, mai mult, a risipit sperantele celor care fac campanii pentru eliberarea unuia dintre condamnatii în dosarul transferurilor.
Becali spera ca presedintele sa-l scoata din inchisoare, sa faca Pastele in familie. Se intampla in urma cu aproape doua saptamani, cand fostul finantator al Stelei incerca din rasputeri sa gaseasca o cale spre libertate, cerandu-i ajutor chiar presedintelui Romaniei: „Eu am trecut prin iadul smereniei si prin iadul iubirii.

Cum sa nu cer eu gratierea? O cer de o suta de ori -gratierea. Si daca o vrea, sa-i dea Dumnezeu sanatate!”

N-a fost sa fie. Astazi, seful statului a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca nu este de acord cu gratierea lui Gigi Becali: „Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a decis, vineri, 28 martie a.c., neacordarea gratierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a domniei sale.
Decizia domnului presedinte Traian Basescu a fost transmisa solicitantului gratierii.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De altfel, aceasta cerere avea  aviz negativ din partea Ministerului Justitiei. Chiar daca nu l-a nominalizat pe Gica Popescu, unul dintre condamnatii din Dosarul Transferurilor, presedintele Traian Basescu a lasat sa se inteleaga ca nu e de acord cu cei care fac campanii pentru sustinerea fostului mare fotbalist: „Presedintele lui Bayern Munchen a fost condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare, fiind conducatorul unui club care a obtinut

de vreo patru ori Cupa campionilor Europei si multe alte trofee.” Cu toate acestea, a subliniat seful statului, „nimeni nu cere in Germania clementa pentru cel care a incalcat legea.(…) Nu a existat om politic care sa spuna <>”.< >”.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.