Președintele Ucrainei eliberează deținuți cu experiență militară. Ucrainenii din închisori vor lupta în cele mai fierbinți puncte ale războiului

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 28 nov 2022, 07:00

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sursa: Facebook

Autoritățile din Ucraina vor elibera din închisori deținuții cu experiență militară pentru a-și apăra țara.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că autoritățile ucrainene vor elibera din închisori toți cetățenii care au experiență militară reală pentru a-și apăra țara și a-și recupera, astfel, vina față de ucraineni, în cele mai fierbinți locuri ale războiului, scrie  unian.net.

Citeste si: LIVE UPDATE A cincea zi de război în Ucraina. Rusia, pregătită să folosească armele nucleare

Președintele Ucrainei eliberează prizonieri cu experiență militară

Volodimir Zelenski a luat o decizie neașteptată. P reședintele Ucrainei apelează la cetățenii din închisori. Acesta a decis să-i elibereaze pe prizonierii cu experiență militară pentru a se alătura luptei împotriva soldaților ruși. 

Totodată, Zelenski  a precizat că toți cei care se pot alătura luptei împotriva invadatorilor ar trebui să facă acest lucru.

Citeste si: LIVE UPDATE Au început negocierile dintre Rusia și Ucraina. Miliardarul Român Abramovici facilitează comunicarea între ucraineni și Vladimir Putin

"Așadar, s-a luat o decizie care nu a fost ușoară din punct de vedere moral, dar utilă din punctul de vedere al apărării noastre. Conform legii marțiale, combatanții ucrainenii cu experiență reală în luptă vor fi eliberați din arest. Și vor fi eliberați să poată compensa vinovăția lor în cele mai fierbinți puncte ale războiului.

Toate sancțiunile sunt ridicate pentru participanți la ATO", a spus Zelenski.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Președintele Ucrainei a subliniat că acum cheia este apărarea.

Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să intre de urgență în UE

Președintele Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să fie primită de urgență în Uniunea Europeană, deoarece acesta susține că soldații ucraineni luptă pentru toată Europa. 

„Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Cred ca am meritat sa fim egali, să fim în UE”,  spus el într-un mesaj televizat.

Citeste si: Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să intre de urgență în UE

Liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că acum fiecare cetățean este un războinic.

„Când am candidat la președinție, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un luptător.

Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga”,  a mai spus președintele ucrainean.

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.