Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi în Parlamentul României! Anunțul lui Florin Cîțu

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 30 dec 2022, 07:45

Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României, a anunțat președintele PNL Florin Cîțu.

"Discuție importantă cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shymhal: Președintele Volodimir Zelensky va ține un discurs în fața Parlamentului României.

Ca președintele al Senatului României, voi face tot ceea ce este necesar pentru ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare.

Așa cum am mai spus, Ucraina are tot sprijinul meu.

Mulțumesc, Denys!", a scris fostul premier al României, Florin Cîțu, în prezent președintele Senatului României.

Florin Cîțu a publicat și o poză pe Facebook cu premierul ucrainean Denys Shymhal.

Volodimir Zelenski a vorbit și în alte Parlamente, în contextul războiului în care este implicată țara sa, Ucraina, după ce a fost invadată de Rusia.

Citeste si: Rusia a fost acuzată de provocarea unei crize alimentare mondiale în cadrul ședinței de la ONU! Totul a început din cauza invadării Ucrainei

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Volodimir Zelenski încurajează ucrainenii să fie în continuare pe poziții

Negocieri între reprezentanții Rusiei și Ucrainei au avut loc ieri în Turcia, iar Rusia a anunțat că va reduce semnificativ activitățile militare din jurul Kievului și Cernihivului.

„Armata Rusă încă are un potențial semnificativ de a continua atacurile împotriva statului nostru. Au încă mult echipament și destui oameni complet lipsiți de drepturi pe care îi pot trimite în oala războiului.

Prin urmare, rămânem în alertă și nu ne reducem eforturile de apărare.

Atât în ​​nordul statului nostru, cât și în toate celelalte regiuni ale Ucrainei, unde trupele ruse au intrat temporar”, a fost mesajul transmis de Volodimir Zelenski.

Ucraina a acceptat să amâne o hotărâre legată de Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

„S-a căzut de comun acord să se facă o pauză de 15 ani și, ulterior, să aibă loc discuții referitoare la statutul acestui teritoriu. Separat, 

am discutat că în cei 15 ani cât vor avea loc discuțiile bilaterale nu vor exista ostilități militare”, a spus un consilier al lui Volodimir Zelenski.

Reprezentantul ucrainean a declarat că negociatorii ruși au  „primit  propunerea care schițează modalități de a pune capăt războiului și vor elabora contra-propuneri”

Șeful delegației ruse a spus că discuțiile au fost constructive și că  „Rusia face pași către detensionarea situației din Ucraina” „Cu condiția ca acordul să se formuleze rapid și să se găsească un compromis, șansele de

a pune capăt războiului vor crește semnificativ”, a precizat acesta.

Citeste si: Serghei Șoigu nu vrea să mai semneze ordinele de ministru. Adjunctul său a solicitat filmarea unor clipuri care să pună soldații ucraineni într-o lumină proastă