În dimineața zilei de joi prețurile nu crescuseră la carburanți. De 3 zile prețul litrului de benzină și cel al litrului de motorină au rămas aceleași.
Litrul de benzină standard se vindea joi în Capitală cu prețuri cuprinse între 8.56 lei și 8.72 lei, potrivit peco-online.ro .
Litrul de benzină superioară se comercializa cu prețuri cuprinse între 8.75 lei și 9.37 lei, mai ieftin la benzinăriile Lukoil și mai scump la cele MOL.
Motorina standard costa între 9.16 și 9.31 lei litrul. Cele mai ieftine prețuri se găseau la benzinării Petrom și Lukoil, iar cele mai ridicate la cele MOL.
Motorina superioară se vindea joi în Capitală cu prețuri cuprinse între 9.52 și 9.79 lei litrul.
Guvernul va compensa, pentru cel puțin trei luni, prețul benzinei și motorinei
Liderii din Coaliție au căzut de acord, după mai multe discuții, în ceea ce privește prețul de la pompă pentru benzină și pentru motorină. Compensarea va avea loc pentru cel puțin trei luni, iar aceasta va fi anunțată astăzi, 23 iunie.
„Precizăm, totodată că, așa cum a subliniat chiar purtătorul de cuvânt al PNL, intervenția Guvernului în acest domeniu nu trebuie să se facă prin instrumente fiscale, întrucât acestea sunt dificil de implementat și nu garantează reducerea prețurilor la consumatorul final.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
De altfel, se poate observa că soluțiile fiscale implementate în alte state europene, cum ar fi reducerea accizelor și a TVA în Germania, nu i-au determinat pe operatorii economici să scadă prețurile la pompă. Ar fi, deci, o greșeală fundamentală ca Guvernul României să opteze pentru soluții care au eșuat deja în altă parte”, a transmis PSD, într-un comunicat.
Câți lei ar putea costa litrul de benzină și cel de motorină după plafonare
Prețul litrului de benzină și motorină ar putea fi de 7 lei după plafonare.
Pe 20 iunie Marcel Ciolacu a criticat, într-un discurs, companiile care, în ultimele săptămâni, aproape că au dublat prețurile pentru un litru de carburant.
„Statul a cheltuit imens să combată pandemia, câteodată eficient, câteodată neeficient. Un efort din partea acestor companii nu este nici incorect, nici injust, este un element corect în orice stat. Eu vreau să ne aşezăm la masă, să luăm deciziile cât mai corecte, unde sunt speculanţi, precum pe zona de carburanţi. Este clar că trebuie să venim cu o plafonare. Părerea mea este că trebuie plafonat preţul şi cu o marjă de profit”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de adevarul.ro.