Preț benzină și motorină luni, 23 mai 2022: Cu cât se vinde litrul de carburant la începutul săptămânii

Author: Andrei Ionescu

Iată cu cât se vând benzina și motorina luni, 23 mai 2022

Sursa: pexels.com

Iată cu cât se vinde litrul de benzină și cu cât se vinde cel de motorină luni, 23 mai 2022.

Benzina, atât cea standard, cât și cea superioară, se comercializa luni, 23 mai 2022 cu aceleași preț ca vinerea trecută.

În privința motorinei standard, aceasta se putea găsi cu un ban mai ieftin decât vineri la două stații Lukoil din Capitală. La o benzinărie Petrom, cea de pe Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, sector 5 se vindea cu același preț ca vinerea trecută: 8.77 lei/litru.

Nici în privința motorinei superioare nu se înregistrau schimbări semnificative. Litrul de motorină superioară putea fi găsit cu un ban mai ieftin ca vinerea trecută la aceleași benzinării Lukoil (șos. Orhideelor, nr. 4 și bdul Preciziei, nr. 34), în timp ce la aceeași benzinărie Petrom litrul de motorină superioară era 9.13 lei, la fel ca vinerea trecută.

Citeste si: Preț benzină și motorină joi, 19 mai 2022. Ce au putut observa șoferii care au alimentat în această dimineață

Dan Negru: „Un plin de 50 L costă 353 lei. Un zbor până-n Dubai e mai ieftin”

Dan Negru scria la începutul lunii martie 2022 că un zbor până în Dubai a ajuns mai ieftin decât un plin de carburant.

„Un plin de 50 L costă 353 lei.   Un zbor până-n Dubai/AbuDhabi, de Paște, e mai ieftin: 219 lei. Comparație de tipul bate șaua să priceapă iapa. Pricepe?”, a fost mesajul transmis de Dan Negru pe Instagram.

Motorina s-a scumpit cu 60% în ultimul an!
[Sursa: pexels.com]

Benzina, motorina și gazul s-au scumpit foarte mult în ultimul an. Litrul de benzină se vinde cu mai mult de 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce prețul la motorină a crecsut cu 60%.

Veștile sunt proaste și pentru cei care au mașina hybrid (benzină+gpl) fiindcă gazul s-a scumpit în ultimul an cu 85%. Această creștere majoră a prețului gazului se petrece și pe fondul războiului din Ucraina.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Rusia este cel mai mare exportator de gaze naturale în Europa, iar livrările au avut de suferit în urma războiului. Totodată, Rusia a cerut să îi fie plătit gazul în ruble, condiție pe care cea mai mare parte a țărilor europene a refuzat-o. Doar Ungaria a acceptat această condiție. Franța și Germania au punctat că această cerere reprezintă, de fapt, o încălcare a contractelor. O condiție a acestora este ca banii pe gaz să fie livrați în dolari sau euro.

Citeste si: Benzina și motorina se scumpesc și vineri! Cât costă litrul de carburant: "În fiecare zi se scumpește cu câțiva bani"