Preț benzină și motorină vineri, 24 iunie 2022. Ce s-a întâmplat după ce premierul Nicoale Ciucă a anunțat compensarea prețului la carburanți

Autor: Amalia Georgescu

Preț benzină și motorină vineri, 24 iunie 2022

Sursa: unsplash

Guvernul a decis să intervină pentru a ține sub control creșterea prețului la benzină și motorină. Iată care este prețul pe care îl plătesc cei care alimentează pe 24 iunie 2022.

Scumpirea carburanților a stârnit reacții aprinse, astfel că mai mulți șoferi au protestat în ultima perioadă alegând să alimenteze cantități mici de carburant, ducând astfel la blocarea pompelor. Iată cât costă un litru de benzină și motorină pe 24 iunie 2022, la doar o zi după ce coaliția de guvernare a anunțat că va aplica un mecanism de compensare a prețului la carburanți. 

Preț benzină și motorină vineri, 24 iunie 2022

Măsura anunțată de autorități nu a fost încă aplicată, ci ar urma să se întâmple acest lucru în perioada următoare, astfel că prețul carburanților a rămas neschimbat. Mai exact, pe 24 iunie 2022, un litru de benzină standard costă în București între 8,56 lei și 8,71 lei.

Pentru motorina standard, șoferii plătesc între 9,16 lei/litru și 9,30 lei/litru.

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină vineri, 24 iunie 2022

Cel mai mic preț din România pentru benzina standard îl plătesc șoferii care alimentează la stația Petrom din București, Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sect 5. Aici, litrul de benzină standard costă 8,56 lei.

Pentru motorina standard, cel mai mic preț îl oferă pe 24 iunie 2022 stația Petrom din Titu, Dâmbovița, acolo unde un litru de motorină standard costă 9,14 lei, conform peco-online.ro.

Citeste si: Ce spune Klaus Iohannis despre decizia Guvernului de a compensa cu 50 de bani prețul combustibilului

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Preț benzină și motorină vineri, 24 iunie 2022, București

Cel mai mic preț benzină: 8.56 lei/litru

Cel mai mic preț motorină: 9.16 lei/litru

Preț benzină și motorină vineri, 24 iunie 2022, Cluj-Napoca

Cel mai mic preț benzină: 8.61 lei/litru

Cel mai mic preț motorină: 9.19 lei/litru

Preț benzină și motorină vineri, 24 iunie 2022, Timișoara

Cel mai mic preț benzină: 8.59 lei/litru

Cel mai mic preț motorină: 9.19 lei/litru

Preț benzină și motorină vineri, 24 iunie 2022, Iași

Cel mai mic preț benzină: 8.61 lei/litru

Cel mai mic preț motorină: 9.19 lei/litru

Preț benzină și motorină vineri, 24 iunie 2022, Constanța

Cel mai mic preț benzină: 8.59

lei/litru

Cel mai mic preț motorină: 9.16 lei/litru

Compensarea prețului la carburanți. Benzina și motorina vor fi cu 50 de bani mai ieftine

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a fost identificat un mecanism prin care prețul carburanților să fie redus cu 50 de bani/litru. Reducerea se va aplica direct la pompă, pentru o perioadă de trei luni, iar jumătate din cheltuieli vor fi suportate de stat. 

„Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin, am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă. Este o măsură care a fost de asemenea adoptată și de alte țări. Implică atât responsabilitatea guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră.  Jumătate din această reducere va fi decontată de stat. Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea prețurilor de combustibil va fi aplicat pe o perioadă de 3 luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate vor fi asigurați de la bugetul de stat. Această măsură este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor creșterii inflației. Desigur, la finalul acestei perioade vom analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri. Doresc să fac mențiunea că avem la îndemână un instrument civil, ordonanța de combatere a speculei. Guvernul va păstra cifra de 7% din PIB pentru investiții. Vom intensifica eforturile pentru a absorbi banii asigurați prin fondurile europene atât prin cadrul multianual financiar, cât și prin PNRR.”, a precizat premierul României, Nicolae Ciucă.

Citeste si: Cu cât va scădea prețul carburanților în următoarea perioadă. Măsura anunțată de premierul Nicolae Ciucă: „Se va aplica direct la pompă”

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.