Prețul benzinei crește din nou? Petrolul s-a scumpit astăzi! La cât a ajuns barilul

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 13 ian 2023, 01:45

Benzina s-ar putea scumpi din nou după ce a crescut prețul petrolului

Sursa: pexels.com

Prețul barilului de petrol a crescut din nou, marți, din pricina declinului producţiei din Rusia.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 5,74 dolari, sau cu 5,8%, la 104,22 dolari pe baril, marți, până la ora 17:48 GMT (20:48 ora României), informează romaniatv.net.

Preţul petrolului West Texas Intermediate, de referinţă în SUA, a crescut marți cu 5,90 dolari (6,3%), la 100,19 dolari pe baril. Luni, ambele benchmark-uri au scăzut cu aproximativ 4%. Producţia rusă de petrol şi condensat de gaze a scăzut luni la sub 10 milioane de barili pe zi (bpd), cel mai redus nivel din iulie 2020, potrivit publicației citate.

În Uniunea Europeană nu a fost stabilit încă niciun embargo în privința petrolului rusesc, dar anumiți miniştri de Externe din UE au declarat că opţiunea este pe masă. Germania este una dintre țările din UE care depinde de petrolul și de gazul care provin din Rusia.

Prețul combustibilului depinde de prețul petrolului, așa că o nouă creștere a prețului acestuia nu este exclusă.

Citeste si: Rusia amenință Europa că va întrerupe livrarea de gaze dacă refuză să plătească în ruble, așa cum a cerut liderul de la Kremlin

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prețul benzinei crește din nou? Petrolul s-a scumpit astăzi!  

Prețul benzinei și cel al motorinei  se aflau în scădere ușoară luni dimineață. În ultimele zile benzina standard s-a vândut cu circa 7,6 lei/litrul, în timp ce motorina standard s-a comercializat cu circa 8.4 lei litrul, ușor sub această valoare la unele stații.

Românii au luat cu asalt benzinăriile  luna trecută, după ce au văzut un preț de peste 11 lei/litru la carburant la o benzinărie din județul Bihor.

„Este complet nejustificat ceea ce se întâmplă, nu putem vorbi de lipsă de benzină şi motorină în România. Am discutat cu cei doi mari producători, cu Petrom şi cu Rompetrol, nu există niciun motiv ca să avem cozile acestea. Sigur s-a creat o panică pe fondul unor preţuri care au apărut la benzinării la graniţa româno-ungară, acolo am văzut şi eu un preţ de 11 lei, complet nejustificat”, declara ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Digi24.

„Românii trebuie să ştie că, în Ungaria, Guvernul a pus un plafon pe preţul benzinei şi motorinei şi produsul a dispărut, practic există o penurie de carburanţi. Benzinăriile din ţara vecină sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop, şi acest lucru probabil că a început să influenţeze preţurile la frontieră, benzinării independente”, sublinia Virgil Popescu.

Citeste si: Prețul la benzină și motorină a scăzut! Cât costă litrul astăzi la pompă!

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.