Prețul Bitcoin in scadere! Investitorii retrag 1 miliard de dolari din Crypto

Author: Bogdan Frațilă

Prețul bitcoin a scăzut cu aproape 9% de la începutul zilei de joi, ca parte a unei vânzări mai ample de active riscante.

Sursa: PixaBay

Prețul bitcoin a scăzut cu aproape 9% de la începutul zilei de joi, ca parte a unei vânzări mai ample de active riscante.

Prețul bitcoin a scăzut cu aproape 9% de la începutul zilei de joi, ca parte a unei vânzări mai ample de active riscante. Un raport potrivit căruia compania Space X a lui Elon Musk a renunțat la criptomonedă a alimentat temerile investitorilor.
Potrivit CoinGlass, o platformă de tranzacționare a criptomonedelor, 1 miliard de dolari a fost drenat din criptomonede în ultimele 24 de ore- bitcoin fiind responsabil pentru aproape jumătate din această pierdere.


Cea mai valoroasă criptomonedă din lume se tranzacționa vineri dimineață la 26.327 de dolari, cu 16% sub vârful atins anul acesta la începutul lunii iulie, potrivit datelor CoinMarketCap.
Vânzarea de joi, care a afectat piețele bursiere, precum și pariurile mai sigure în mod tradițional, cum ar fi obligațiunile de stat, a avut loc după ce oficialii Rezervei Federale a SUA și-au exprimat îngrijorarea că inflația "a rămas inacceptabil de ridicată", semnalând că ar putea avea loc o nouă majorare a dobânzii.

Factorul Space X

Wall Street Journal a relatat joi că SpaceX a redus valoarea bitcoin pe care o deține cu un total de 373 de milioane de dolari anul trecut și în 2021 și a vândut criptomoneda.
Raportul a declanșat "o reacție de panică pe piața cripto", a declarat Hani Abuagla, analist senior de piață la brokerul online XTB, într-o notă de vineri.


Musk a fost un susținător vocal al bitcoin, anunțând la începutul anului 2021 că firma sa Tesla (TSLA) va accepta plata în criptomonedă, deși ulterior a renunțat la aceste planuri. De asemenea, Tesla (TSLA) s-a debarasat anul trecut de o mare parte din propriile dețineri de bitcoin.
Piața criptografică s-a confruntat cu presiuni din partea autorităților de reglementare din SUA în ultimele luni. În iunie, Comisia pentru valori mobiliare și burse a dat în judecată Coinbase, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, susținând că aceasta acționează ca un broker neînregistrat.
Coinbase a negat acuzațiile.
Compania a luat o pauză săptămâna aceasta, când a obținut o aprobare de reglementare crucială care va permite platformei să ofere investitorilor cu sediul în SUA acces la instrumentele derivate cripto, care reprezintă aproximativ 75% din tranzacțiile cripto la nivel mondial.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Câștig de reglementare din partea Coinbase

Coinbase a câștigat o aprobare de reglementare crucială care va permite platformei să ofere investitorilor cu sediul în SUA acces la piața derivatelor criptografice.
Acțiunile companiei au urcat cu 3% miercuri dimineață, în urma acestei știri.
Aprobarea vine din partea National Futures Association, un organism de autoreglementare desemnat de Commodity Futures Trading Commission, la aproape doi ani după ce Coinbase a solicitat înregistrarea ca comerciant de contracte futures.


Derivatele cripto reprezintă peste 75% din toate tranzacțiile cripto la nivel global, dar astfel de produse fuseseră interzise pentru investitorii din Statele Unite, în parte din cauza complexității lor și a nivelului ridicat de risc. Derivatele sunt instrumente financiare care permit traderilor să speculeze pe marginea mișcărilor de preț fără a deține efectiv activul suport- care, în acest caz, ar fi un token criptografic precum bitcoin.
"Aceasta este o etapă importantă pentru aducerea unei supravegheri federale de reglementare asupra piețelor criptografice", a declarat Faryar Shirzad, directorul de politici al Coinbase. Sub supravegherea CFTC și NFA, Coinbase va putea oferi contracte futures reglementate într-un mod care protejează consumatorii și contribuie la asigurarea faptului că SUA rămâne un centru pentru inovația digitală."
Coinbase și alte firme de criptomonede au avertizat în repetate rânduri că poziția de reglementare ostilă din partea Securities and Exchange Commission, care a dat în judecată Coinbase și rivalul său Binance în luna iunie, va împinge inovația și locurile de muncă în domeniul criptografic în străinătate. Mulți consideră CFTC, care reglementează piața instrumentelor derivate, ca fiind autoritatea de reglementare americană mai prietenoasă cu cripto.
"Oferirea accesului investitorilor din SUA la contracte futures cripto securizate și reglementate este esențială pentru a debloca creșterea și pentru a permite o participare mai largă la criptoeconomie", a declarat Andrew Sears, directorul general al Coinbase Financial Markets.

Citește și: Falimentul Evergrande e începutul crizei imobiliare din China?

Citește și: Co-Fondator FTX este trimis la închisoare pentru o presupusă manipulare de martori

Citește și: Ce urmează pentru piața criptografică? Este inceputul sfarsitului sau?