Prețuri mici la carburanți. În ce orașe din România sunt cele mai mici costuri la benzină și motorină?

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 03 aug 2022, 19:00

Prețurile la carburanți au explodat în ultimele săptămâni în România 

Sursa: unsplash

Unde poți găsi cele mai mici prețuri la carburanți în România? Iată în ce orașe din țară costul benzinei și motorinei este cel mai mic.

În România, prețurile la carburanți au explodat în ultima perioadă, astfel că prețul benzinei a ajuns la cel ma ridicat nivel din ultimii 7 ani. Încă de la începutul anului prețurile la carburanți au început să crească, astfel că și motorina a atins cea mai mare valoare din ultimii 3 ani. În acest context, românii sunt în căutarea celui mai mic preț la benzină și motorină. Iată în ce orașe din România există cel mai avantajos preț la motorină și benzină pe 8 octombrie 2021.

Cel mai mic preț la benzină și motorină. În ce orașe din țară sunt cele mai mici prețuri la carburanți?

Specialiștii sunt de părere că România se va confrunta cu un val de scumpiri în următoarea perioadă, având în vedere creșterea prețurilor la carburanți. În ultimele zile, prețul carburanților a crescut considerabil, astfel că prețul mediu al benzinei în România depășește 6 lei pe litru, în timp ce prețul mediu al motorinei se situează tot în jurul valorii de 6 lei pe litru.

Potrivit informațiilor oficiale publicate pe platforma peco-online.ro, pe data de 8 octombrie 2021,  cele mai mici prețuri la benzină și motorină pot fi găsite în Suceava. Mai exact, într-o benzinărie din Suceava, prețul pentru un litru de benzină este de 5,89 lei, în timp ce prețul pentru motorină este de 5,80 lei.

Prețuri carburanți octombrie 2021. Cât plătesc românii pentru un litru de benzină sau motorină în principalele orașe ale țării?

Prețurile carburanților diferă de la un oraș la altul, astfel că dacă în anumite zone ale țării românii plătesc mai puțin la pompă pentru un litru de benzină sau motorină, în alte regiuni prețurile au explodat.

În prezent, în București, cel mai mic preț pe care îl pot plăti clienții pentru un litru de benzină este de 6,03 lei, în timp ce un litru de motorină se vinde cu 6,06 lei, iar un litru de gaz a ajuns să coste 3,21 lei.

În Cluj Napoca, un litru de benzină costă 6,03 lei, prețul minim al unui litru de motorină a ajuns la 5.98 de lei, iar prețul pentru un litru de gaz este de 3,24 lei.

Locuitorii din Timișoara trebuie să știe că cel mai mic preț pe care îl pot plăti pentru un litru de benzină este de 6,04 lei, prețul minim pentru un litru de motorină este de 6,03 lei, iar un litru de gaz costă 3,25 lei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prețurile la carburanți se mențin la valori ridicate și în Iași. Astfel, cel mai mic preț pentru benzină este de 6,05 lei, motorina poate fi cumpărată cu 6,01 lei litrul, iar un litru de gaz costă 3.25

lei.

În Constanța, litrul de benzină a ajuns să coste la pompă cel puțin 6,06 lei, litrul de motorină se comercializează cu 5,99 lei, iar un litru de gaz este vândut la prețul de 2.80 lei.

Citeste si: Ești șofer? Trebuie să știi neapărat asta! Vezi aici ce înseamnă dacă se aprind acești martori în bord

Prețul benzinei și motorinei a crescut în România 

În România, prețul benzinei și motorinei a crescut în ultima perioadă. Astfel, comparativ cu luna trecută, prețul mediu pentru un litru de benzină este cu 3,7% mai mare, în timp ce prețul motorinei a crescut cu 5,2%. Acest lucru înseamnă că pentru un plin de 50 de litri de benzină, un român va plăti cu 11 lei mai mult, în timp ce un plin de motorină este cu 15 lei mai scump comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online.ro.

Citeste si: Lovitură imensă pentru cei cu mașini pe benzină! Dezastru pentru toți șoferii

 

 


Episodul 11 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D joi, 11 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.