Prețurile alimentelor de bază ar urma să scadă. Premierul României consideră aceasta principala cauză a inflației

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 mar 2024, 00:20

Discuțiile au avut ca scop comun stabilirea unui mecanism funcțional agreat atât de mediul privat, cât și de Guvern

Sursa: Pexels.com

Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat faptul că, în viitorul apropiat, prețurile alimentelor de bază vor scădea, după ce acesta a purtat o discuție cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine din țara noastră.

Prețurile alimentelor de bază vor scădea, anunță Marcel Ciolacu, în urma unei discuții purtate cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine. Premierul României își dorește prețuri decente și cât mai multe produse românești.

Prețurile alimentelor de bază vor scădea

Marcel Ciolacu, premierul României, a purtat mai multe discuții cu reprezentanții asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar, la Palatul Victoria, anunțând, la final, disponibilitatea ambelor părți pentru rezolvarea problemei prețurilor.

Discuțiile au avut ca scop comun stabilirea unui mecanism funcțional agreat atât de mediul privat, cât și de Guvern, pentru ca prețurile alimentelor de bază să fie reduse. „Este important că decizia va fi luată pentru toți operatorii de pe lanțul economic, deci nu se va limita doar la comercianți sau în zona de procesare”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Premierul României susține că inflația este cauzată de prețurile mari ale alimentelor, motiv pentru care, vrea ca o soluție să fie găsită cât mai repede.

Alimentele la care se dorește scăderea prețurilor sunt: pâinea, laptele, brânzeturile, carnea, ouăle, uleiul, mălaiul, făina, fructele și legumele.

Citește și: Românii din categoriile vulnerabile nu vor mai primi pachete cu alimente din partea Uniunii Europene. Persoanele eligibile mai au de primit o singură tranșă

Pe lângă prețurile mai mici, se dorește ca, pe rafturile magazinelor, să se afle mai multe produse românești, pentru ca economia țării să crească.

„Vrem să menținem puterea de cumpărare a populației, iar astfel vom putea susține mult mai eficient consumul intern. Aceasta este esența acestei guvernări: să ia decizii pentru ca economia națională să lucreze în favoarea românilor”, a mai punctat acesta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Voucherele pe care Guvernul le vrea pentru români

Guvernul Ciolacu, aflat de doar câteva zile la cârma țării, vine cu propuneri care mai de care mai încântătoare, iar românii speră să le vadă devenind realitate cât de repede se poate.

Tichete pentru sport, pentru alimente, pentru carburanți, dar și tichete pentru creșe, pentru grădinițe, pentru mame și pentru pensionari sunt câteva dintre schimbările pe care noul Guvern își dorește să le introducă în România.

Voucherele pentru sport, pentru artă și pentru creație se doresc a fi acordate familiilor monoparentale. Familiile cu mai mult de trei copii ar putea să primească un card național pentru reduceri alimentare, la carburanți, la transport, la servicii bancare, dar și carduri pentru recreație și pentru educație.

Citește și: Mamele care au născut ar putea primi bani în plus de la stat! Iată despre ce sumă este vorba!

În ceea ce privește familiile care au un venit de aproximativ 8.000 de lei, acestea ar putea primi vouchere pentru grădinițe particulare, pentru afterschool-uri, pentru creșe. Femeile care vor deveni mame ar putea să beneficieze de vouchere în valoare de 2.500 de lei pentru consultații și pentru analize.

Nu în ultimul rând, pensionarii cu pensia minimă sau care beneficiază de pensie de invaliditate ar urma să primească mese calde, pachete cu alimente la domiciliu și un îngrijitor/asistent medical acasă.