„Prețurile la alimentele de bază au scăzut chiar și cu 50%” Marcel Ciolacu prezintă primele concluzii după reducerea preţurilor la alimentele de bază

Author: Diana Bostan

Marcel Ciolacu- premierul României

Sursa: Facebook- Ion Marcel Ciolacu

Începând cu data de 1 august a intrat în vigoare măsura privind reducerea preţurilor la alimentele de bază. Marcel Ciolacu a venit cu anumite precizări la începutul ședinței de Guvern de astăzi.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern, faptul că preţurile unor alimente de bază, din marile lanțuri de magazine, au scăzut chiar și cu 35%- 50%.

Prețurile unor alimente de bază au scăzut cu 35%, chiar și 50%

Măsura a intrat în vigoare pe data de 1 august, iar prin acest demers, Marcel Ciolacu speră ca inflația să ajungă la o singură cifră de luna viitoare.

Măsura a început să fie deja pusă în aplicare de marile lanțuri de magazine.

Citește și: Schimbare majoră pentru pensionari! Casa de Pensii a anunțat că va elimina această obligativitate

„Este o soluţie vitală pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor şi am văzut deja preţuri scăzute cu 35% şi chiar 50% la unele produse", a spus Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Citește și: O parte din bugetari nu vor mai beneficia de indemnizația de hrană și nici de voucherele de vacanță

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Premierul României este de părere că această măsură va fi în folosul a milioane de români care se plâng de prețurile ridicate la raft, dar va duce și la reducerea inflației începând cu luna viitoare.

Marcel Ciolacu dorește reducerea urgentă a cheltuielilor bugetare

În cadrul ședinței de Guvern, Marcel Ciolacu l-a rugat pe ministrul Finanțelor să finalizeze ordonanța de urgență conform căreia cheltuielile bugetare vor fi reduse. „Avem nevoie de un proiect echilibrat și clar prin care să demarăm prima reformă profundă a administrației de stat”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu: ''Nu vor fi reduceri de salarii. Cel mai de evitat lucru este majorarea TVA-ului''

Premierul României vrea ca ordonanța să intre în vigoare începând cu data de 1 septembrie, fără amânare. Ciolacu vrea reducere costurilor înainte de alegeri. Premierul susține că acesta este un prim pas în consolidarea fiscală pe care o urmărește.

Marcel Ciolacu pregătește 50 de reforme bugetare pentru stabilitatea României, însă cel mai probabil vor fi gata anul următor.

Citește și: Vești proaste pentru bugetari! Marcel Boloș a dat toate detaliile. Ce se întâmplă cu posturile de conducere

„Este pentru prima oară când un Guvern al României îşi asumă o astfel de abordare. (…) Sunt multe măsuri care se iau şi mi-aş fi dorit să fie luate din timp, de când existau elemente clare că este foarte puţin probabil să se încadrăm pentru deficitul asumat pentru anul acesta (…) vorbim de o stabilitate în România, nu vorbim de recesiune, vorbim pur şi simplu de lucruri pe care ni le-am asumat”, a susținut Marcel Ciolacu.