Prețurile la motorină și benzină vor crește din nou! Valabilitatea ajutorului de 50 de bani expiră

Autor: Lavinia Medrea

De patru zile a venit toamna, astfel că urmează să înceapă școlile și facultățile. Din păcate, românii vor fi nevoiți, odată cu schimbarea anotimpului, să plătească mai mult pentru carburant.

Luna septembrie este ultima în care Guvernul Ciucă oferă românilor ajutorul de 50 de bani pentru benzină și motorină. Începând cu luna octombrie, șoferii vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru tipul de carburant cu care își vor alimenta autoturismele.

Prețurile la benzină și motorină au început, de la venirea lunii septembrie, să crească iar. Tendința ascendentă ar putea fi păstrată și pentru următoarele săptămâni.

Cât costă astăzi un litru de benzină și un litru de motorină

Un litru de motorină a ajuns, sâmbătă, să valoreze în unele stații din Capitală 8,42 lei. Cu toate că, în urmă cu o săptămână, un plin de 50 de litri de motorină valora 413 lei, astăzi prețul crește cu opt lei în plus. Fără ajutorul de 50 de bani de la stații, plinul unui rezervor va fi mai scump cu 25 de lei.

Dacă se iau în calcul posibilele viitoare scumpiri, se mai pot adăuga 25- 50 de lei în plus, relatează România TV.

Benzina, de asemenea, s-a scumpit și ea. Un litru de benzină costă astăzi 7,44 lei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Decizie oficială de la Guvern! Cu cât va fi redus plafonul pentru prețul la energie. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Prețurile vor bubui în următoarea perioadă. Românii ar putea ajunge să achite chiar și 9 lei/litru de motorină și 8 lei/litru de benzină.

Parcursul prețului la benzină și motorină în două luni

  • Pe 1 iulie 2022, prețul mediu al unui litru de benzină era de 8,17 lei.
  • Pe 31 august 2022, prețul mediu al unui litru de benzină ajunsese la 7,49 de lei.
  • Pe 1 iulie 2022, prețul mediu al unui litru de motorină era de 8,73 lei.

Pe 31 august 2022, prețul mediu al unui litru de motorină a ajuns la 8,37 de lei.

Citeste si: Ce avantaje va avea România, după ce va adera la Spațiul Schengen. Țara noastră a primit undă verde din partea Germaniei

Față de luna august, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4.8%, astfel că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 19 lei în minus față de ultimele 30 de zile.

Prețul mediu al unui litru de motorină a scăzut cu 1.6%, astfel că un plin de 50 de litri costă azi cu șapte lei în minus față de ultimele 30 de zile.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.