Prețurile RCA urmează să fie plafonate. Consiliul Concurenței și-a dat avizul pentru limitarea acestora

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 dec 2023, 02:55

Consiliul Concurenței și-a dat avizul în ceea ce privește proiectul de Hotărâre de Guvern legat de plafonarea prețurilor pentru polițele RCA

Sursa: asigurare-rca.ro

După ce au explodat, prețurile RCA urmează să fie plafonate. Consiliul Concurenței și-a dat avizul în ceea ce privește proiectul de Hotărâre de Guvern, dar va exista și o limitare în ceea ce privește costul reparațiilor.

Prețurile RCA urmează să fie plafonate, iar polițele RCA se vor putea încheia imediat ce hotărârea va fi adoptată.

Prețurile RCA urmează să fie plafonate

Consiliul Concurenței și-a dat avizul în ceea ce privește proiectul de Hotărâre de Guvern legat de plafonarea prețurilor pentru polițele RCA. De asemenea, recomandarea Consiliului Concurenței este de a exista o limitare în ceea ce privește costul necesar reparațiilor.

Consiliul Concurenței și-a dat acceptul pentru soluția care fusese găsită de către ASF, fiind vorba de revenirea la prețurile polițelor RCA din luna martie a anului 2022. Cu toate acestea, o serie de observații a fost menționată.

Prin urmare, polițele RCA pot fi încheiate imediat ce hotărârea va fi adoptată, dar doar pentru șase sau 12 luni. De asemenea, o recomandare venită din partea Consiliului Concurenței este aceea de a crește numărul camerelor de supraveghere care există în trafic, pentru ca șoferii care conduc mașini, deși nu au asigurări RCA, să poată fi sancționați conform

legii.

Citește și: Vouchere în valoare de 3.000 de lei. Ce acte trebuie să depună aceștia, pentru a intra în posesia banilor

Mai mult decât atât, Consiliul Concurenței a cerut statului să vină cu un ser de măsuri care să ajute la echilibrarea pieței asigurărilor și, de asemenea, a atras atenția cu obligativitatea polițelor RCA face ca intervenția în acest sens să fie una necesară.

Consiliul Concurenței susține că, dacă s ev arenei la prețurile asigurărilor de acum un an, consumatorii pot fi feriți, în acest fel, de posibile noi scumpiri și, de asemenea, se poate întrerupe și furnizarea bunurilor de larg consum.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Avizul urmează să ajungă pe masa Guvernului, iar hotărârea de Guvern ar urma să fie adoptată săptămâna următoare.

Autoritățile vor monta radare fixe pe toate drumurile din țară

Deoarece suntem pe locul unu în Uniunea Europeană în ceea ce privește accidentele mortale, autoritățile caută tot felul de variante prin care pot să reducă numărul acestora. Prin urmare, s-a decis montarea radarelor fixe și camere de supraveghere pe drumurile din România.

Șoferii care vor călca pedala de accelerație mai mult decât este cazul vor primi amenda acasă, în plic. Legea care permite aceste modificări a fost, deja, promulgată, iar banii necesari implementării urmează să vină din Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Este vorba nu numai de radare, ci de un sistem mai complex care va verific toate abaterile sau majoritatea abaterilor de la conduita rutieră: depășirea vitezei, șicanările în trafic, depășirile hazardate, opririle în zone interzise sau staționările pe perioade mai lungi de timp, de exemplu pe banda de urgență mai mult

decât este necesar. (…)

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile din România? Președintele USR: "Nu sunt de acord cu pensionările la vârste fragede"

Senzorii în asfalt sunt nu numai pentru viteză, sunt și pentru greutate. O să aibă și un rol de cântărire dinamică”, a precizat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, la Euronews.

 

Taguri: