„Prietenia” dintre Japonia și Rusia s-a terminat! „Partea rusă este în întregime responsabilă”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 feb 2023, 03:55

„Prietenia” dintre Japonia și Rusia s-a terminat! „Partea rusă este în întregime responsabilă”

Sursa: Twitter

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a condamnat hotărârea Rusiei de a interzice oficialilor japonezi să intre în această țară, caracterizând-o ca fiind „complet inacceptabilă”.

Prim-ministrul japonez, Fumio Kishida, a condamnat decizia Rusiei de a interzice oficialilor japonezi să intre în această ţară, declarând-o „complet inacceptabilă”. Premierul a făcut aceste declarații în timpul unei vizite de stat la Roma, care a avut loc miercuri, potrivit CNNm citat de ziare.com. „Partea rusă este în întregime responsabilă pentru ruperea relaţiilor Japonia-Rusia”, a afirmat premierul Fumio Kishida.

Premierul japonez Fumio Kishida condamnă Rusia pentru decizia de a pune interdicție oficialilor japonezi să intre în țară

„Invazia Ucrainei de către Rusia este o încălcare clară a dreptului internaţional, iar uciderea unui număr mare de civili nevinovaţi este o încălcare gravă a dreptului internaţional umanitar şi o crimă de război”, a declarat Fumio Kishida, pentru reporteri.

Citeste si: Israelul se implică direct în război! Ar putea trimite Ucrainei celebrul Iron Dome, cel mai performant sistem antirachetă din lume

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a mai declarat că Rusia este cea care a apelat la mijloace militare şi a adus la această situaţie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Partea rusă este în întregime responsabilă pentru ruperea relaţiilor Japonia-Rusia”, a susținut Fumio Kishida.

Rusia a interzis accesul pe teritoriul său „pe termen nelimitat” a 63 de cetăţeni japonezi, printre care premierul Fumio Kishida, ministrul de Externe, Yoshimasa Hayashi, ministrul Apărării, Nobuo Kishi, şi ministrul Finanţelor, Shunichi Suzuki, potrivit agenţiei de ştiri ruse RIA Novosti, citate de CNN și de ziare.com.

Citeste si: Hackerii ruși amenință că vor "distruge România" dacă Ioan Feher, românul acuzat că i-a ajutat, nu va fi eliberat

Începând cu luna martie, Japonia a introdus un set de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv îngheţarea bunurilor preşedintelui Vladimir Putin şi ale membrilor familiei sale, ca răspuns la războiul pe care l-a pornit în Ucraina.

Japonia este pe lista neagră a Rusiei

Japonia și-a arătat susținerea pentru ţările occidentale în ultimele săptămâni, introducând sancţiuni împotriva Rusiei pentru războiul pornit în Ucraina pe 24 februarie. Japonia a luat măsuri pentru a anula statutul comercial al Rusiei de „națiune cea mai favorizată”, a transmis Fumio Kishida. El a declarat, de asemenea, că invazia în Ucraina reprezintă o „atrocitate istorică” și a declarat că Japonia va continua să fie aproape de liderii G7 pentru a consolida sancțiunile financiare împotriva Rusiei.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.