Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a transmis românilor un mesaj cu ocazia Unirii de la 1859

Author: Cristina Mocanu

Nicolae Ciucă

Sursa: https://www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca

Nicolae Ciucă, premierul României, a oferit un mesaj un mesaj cu ocazia Unirii de la 1859.

Românii sărbătoresc pe 24 ianuarie Mica Unire de la 1859. Nicolae Ciucă a transmis un mesaj românilor cu ocazia acestei zile istorice.

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Unirii de la 1859

Se împlinesc 164 de ani de la Unirea Principatelor Române pe data de 24 ianuarie. În această zi premierul României a transmis un mesaj prin care a evidențiat faptul că rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române.

Astfel, Nicolae Ciucă a declarat că:  „Unirea Moldovei cu Țara Românească sub același domnitor, Alexandru Ioan Cuza, este un exemplu autentic de unitate a voinței românilor, care a deschis calea emancipării şi modernizării statului. Au urmat ani de reforme importante în toate domeniile şi investiții ce au consolidat apropierea culturală, politică şi economică a celor două principate române. Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române, act vizionar realizat prin unitatea de voință în jurul valorilor şi obiectivelor comune.

Am admirat întotdeauna unitatea artizanilor Unirii Principatelor Române din 1859 şi eforturile care au continuat până la înfăptuirea Marii Uniri din 1918, visul de veacuri al tuturor românilor.”

Citește și: Mica Unire 2023: Mesaje, urări și felicitări. La mulți ani de 24 ianuarie!

Conform acestuia, responsabilitatea clasei politice şi a instituțiilor statului este să onoreze „actul energic al întregii națiuni române”, așa cum Mihail Kogălniceanu descria Unirea Principatelor Unite şi să urmeze exemplul reformelor majore care au stat la baza evoluției către România de astăzi.

“Aspirațiile legitime ale românilor trebuie să rămână repere ale acțiunii statului”

Premierul a mai declarat că: „La fel ca acum 164 de ani, dorința de emancipare națională şi aspirațiile legitime ale românilor trebuie să rămână repere ale acțiunii statului. Lecția istorică rămasă peste timp este că prin voință, unitate, curaj şi susținerea cetățenilor noștri putem reuși cele mai ambițioase obiective. Aderarea României la NATO, obținerea statutului de membru al Uniunii Europene sunt exemple grăitoare.”

El a completat că România se află astăzi în faţa unei etape importante pentru viitor.

Nicolae Ciucă a menționat că: „ Miza noastră comună este strâns legată de dezvoltarea în ritm accelerat şi consolidarea locului în rândul statelor dezvoltate ale Europei şi întregii lumi, iar acest proces trebuie să meargă mână în mână cu reducerea decalajelor din societate, care, în mod concret, înseamnă capacitatea de a oferi o viață mai bună fiecărui român, condiții şi oportunități similare la sate, orașe şi în toate comunitățile.

În România europeană toți cetățenii trebuie să aibă șanse egale, să se simtă în siguranţă şi să aibă speranța unui viitor mai bun şi mai prosper, vegheat de valorile şi libertățile democratice.”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: 164 de ani de la Mica Unire: Slujbă de „Te Deum” în toate bisericile din România. Clopotele vor fi trase timp de un minut de Mica Unire 2023

Premierul României a transmis un mesaj pe Facebook

Nicolae Ciucă, premierul României, a ales să transmită un mesaj și pe pagina sa oficială de Facebook: „Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române, act vizionar realizat prin unitatea de voință în jurul valorilor și obiectivelor comune. Evenimentul istoric din 1859 este un exemplu autentic de unitate a voinței românilor, care a deschis calea emancipării și modernizării țării. Bucuria care îi însuflețește pe cei prinși în Hora Unirii îmi dă încredere că românii și-au păstrat spiritul unitar, prețuiesc valorile trecutului și merg împreună spre viitor. Se cuvine să amintim generațiilor tinere că societatea îi recunoaște și îi urmează pe cei ce deschid noi drumuri prin idealuri nobile.

România este astăzi în fața unei etape importante pentru viitor. Obiectivul nostru comun stă în dezvoltarea accelerată și consolidarea locului pe care îl merităm, în rândul statelor dezvoltate ale Europei. Istoria ne dovedește că unirea aduce siguranță, conferă protecție și speranță pentru un viitor bun! Exemplul de viziune, solidaritate, curaj și mobilizare al generației care a realizat Unirea Principatelor în 1859 ne însoțește, azi, pe drumul pe care dorim să îl urmeze România.

Hai să dăm mână cu mână, pentru prezentul și viitorul nostru european!

La Mulți Ani, români!

La Mulți Ani, România!”

Sursă: facebook.com

 

Taguri: