Prima data pe schiuri? Iata 3 greseli pe care sa le eviti atunci cand inveti sa schiezi

Author: B.M.

Schiatul este un sport pe cat de frumos, pe atat de plin de provocari.

Asadar, primele experiente pe partie sunt extrem de importante in deprinderile pe care ti le vei insusi. Incepand de la alegerea echipamentului potrivit pana la postura si miscarile corecte, orice incepator este predispus la a face greseli elementare in cadrul primelor interactiuni cu schiatul. Apelarea la serviciile unui instructor este foarte importanta, acesta avand expertiza de a te initia in primii pasi pe partie, sesizand din timp greselile pe care le faci, in asa fel incat acestea sa nu devina obiceiuri mult mai greu de corectat pe termen indelungat.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli cu care incepatorii se confrunta inca din primele ore de schiat si cum pot fi evitate de la bun inceput

1. Optezi pentru un echipament nepotrivit

Un aspect extrem de important si, in acelasi timp, predispus greselilor, este alegerea echipamentului de schi. Incepand de la salopeta, casca, ochelari, pana la clapari si schiuri, echipamentul joaca un rol foarte important in progresul tau ca incepator, dar si in confortul si siguranta ta pe partie. Claparii sunt extrem de importanti, deoarece prin ei simti contactul cu schiurile si poti sa le coordonezi corect. Asadar, daca sunt prea largi, persoana in cauza nu va putea sa coordoneze miscarile schiurilor si va pierde controlul alunecarii. Schiurile, de asemenea, trebuie alese pe niste criterii clar stabilite in functie de inaltimea si nivelul de experienta. Poti gasi online mai multe modele de schiuri pe care sa le alegi in cunostinta de cauza, dupa ce te-ai consultat cu un instructor sau o persoana bine initiata in acest sport.

2. Crezi ca poti invata pe cont propriu

Din categoria greselilor „din incapatanare” se numara si aceasta, si anume dorinta ta de a invata sa practici pe cont prorpiu acest sport extrem de complex si plin de riscuri. Asadar, inainte de a te accidenta, pentru a te autoconvinge ca schiatul nu este pentru tine sau pentru a intelege, in sfarsit, ca ai nevoie de un instructaj avizat, inca de la primele interactiuni cu partia poti sa apelezi la serviciile unui profesionist. Fara o pozitie corecta pe schiuri si fara a cunoaste criteriile pe baza carora sa-ti alegi echipamentul potrivit, e imposibil sa ai o experienta placuta. Citeste acest articol si afla cum decurge o initiere completa in acest sport minunat sub instructajul unui expert.

3. Te aventurezi pe traseele pentru avansati, desi esti doar la inceput

Aceasta este alta greseala pe care o fac multi schiori incepatori care, imediat ce au invatat deprinderile de baza si au prins putin curaj, aleg sa se aventureze pe partii cu un nivel crescut de dificultate. Si cu toate ca notiunile elementare sunt aceleasi, partiile pentru avansati solicita un nivel crescut de coordonare si de control al schiurilor, precum si abilitatea de a gestiona situatiile neprevazute. 

In concluzie, fiecare greseala remediata este un semn al progresului, un instructor fiind cel care te va ajuta sa deprinzi tehnica potrivita de schiat, arta de a sti cum sa cazi si de a evita accidentarile. In acelasi timp, iti va da incredere in tine, in asa fel incat sa savurezi inca de la primele experiente placerea de a zbura pe partie.

 

Taguri:

Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!