Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, vine azi în România! Ce program va avea în țara noastră și cu cine se întâlnește

Author: Andrei Ionescu

Jill și Joe Biden

Sursa: Facebook Jill Biden

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, va avea o vizită în România. Jill Biden va sosi în România fără președintele Statelor Unite, Joe Biden.

Jill Biden se va întâlni în România cu soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis. Jill Biden vine în România ca să își arate susținerea pentru Ucraina și recunoștința pentru țările care ajută Ucraina, printre care și România.

După ce se va întâlni cu Carmen Iohannis, Jill Biden va merge în Slovacia. 

„Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, va petrece weekendul călătorind în România și Slovacia, pentru a vizita trupele militare americane și pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu cei doi aliați NATO”, se arată într-un comunicat transmis joi seara de

Casa Albă.

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, vine azi în România! Ce program are

Iată ce program va avea Jill Biden în România, potrivit romaniatv.net:

 

  • Prima Doamnă vizitează Baza Americană Mihail Kogălniceanu (MK) din România. Aici se va întâlni cu conducerea militară SUA și NATO.
  • Va servi masa și va vizita o parte din trupele americane alocate bazei înainte de a pleca spre București.
  • Va avea o întâlnire virtuală de povestiri cu „United Through Reading” – organizație care face legătura între famiilile serviciilor dislocate prin intermediul înregistrărilor video și a lecturii virtuale de cărți.
  • Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, primește o informare a eforturilor umanitare ale agențiilor ONU, ONG-urilor și Guvernului din România la Ambasada SUA din București și va saluta personalul Ambasadei.
  • Se va întâlni cu Prima Doamnei a României, Carmen Iohannis.
  • Va vizita o școală publică din București care găzduiește elevi ucraineni refugiați în sălile de clasă, alături de elevii români.
  • Va participa la o sesiune de ascultare cu educatori și mame din Ucraina.

Este posibil ca Jill Biden să ia parte și la alte evenimente în țara noastră, dar acestea nu au fost făcute publice, din motive de securitate.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Klaus Iohannis, primele declarații după întâlnirea cu președintele Germaniei: „ Noi sancțiuni pentru Rusia. Presiunea trebuie să se intensifice”

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a fost în România în luna martie

România a primit în luna martie a acestui an, după începerea războiului în Ucraina, vizita vicepreședintelui american, Kamala Harris.

Kamala Harris s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis.

Kamala Harris le-a mulţumit românilor pentru curajul şi pentru generozitatea de care au dat dovadă faţă de refugiaţii ucraineni.

Totodată, a ținut să îi asigure pe români că articolul 5 din tratatul NATO, cel potrivit căruia un atac contra unei țări NATO reprezintă un atac contra tuturor țărilor care fac parte din Alianță, este în vigoare și că SUA vor acționa în consecință în cazul unui posibil atac asupra unei țări NATO.

„Un atac asupra unui stat NATO este un atac asupra NATO.  Statele Unite vor apăra fiecare centimetru din teritoriul statelor NATO”, a declarat Kamala Harris într-o conferință comună cu președintele României, Klaus Iohannis.

Citeste si: Program vizită în România Jill Biden, soția președintelui american Joe Biden. Cu cine se va întâlni Prima Doamnă a SUA

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?