Prima filmare cu unul dintre prizonierii Hamas! Chiar cei din gruparea teroristă au publicat imaginile cu ostatica rănită

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 17 oct 2023, 11:47

Una dintre prizonierele grupării Hamas

Sursa: Captură YouTube

Teroriștii din gruparea islamistă Hamas își fac simțită prezența atât prin atacuri armate, cât și prin răpirea oamenilor sau chiar prin uciderea cu sânge rece a cetățenilor nevinovați.

În aceste momente armata din Israel duce un amplu război cu gruparea Hamas, din Fâșia Gaza. După ce teroriștii au atacat Israelul în dimineața de 7 octombrie, mii de oameni au avut de suferit.

Militanții Hamas au filmat una dintre prizonierele lor

Palestinienii nu s-au oprit doar la uciderea și rănirea a mii de persoane, ci aceștia au luat și sute de ostatici, printre care sunt copii și tineri.

Recent, gruparea islamistă Hamas a publicat un clip cu una dintre persoanele răpite. Materialul a fost urcat de către teroriști pe platforma Telegram, iar în el apare o tânără de 21 de ani, pe nume Maya. În filmuleț aceasta a spus că provine din zona centrală a Israelului și că a fost prinsă de palestinieni sâmbăta trecută, când au început atacurile.

Tot atunci aceasta a fost și rănită la mână, însă, conform spuselor ei, a fost operată la un spital din Gaza și primește constant îngrijiri în ascunzătoarea unde este ținută ostatică, după cum se

poate observa și pe filmare.

Cu toate acestea, ea a transmis că își dorește să se întoarcă acasă, la familia ei, iar în acest sens a solicitat responsabililor israelieni să facă demersurile necesare pentru ca ea și ceilalți prizonieri să fie eliberați.

„Totul este în regulă.(...) Îi rog să mă aducă acasă cât mai repede posibil”, a spus Maya în videoclip.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Lacrimi și durere în Israel. Ultimatumul israelian pentru evacuarea civililor a fost prelungit. Mii de oameni își plâng rudele și speră într-o minune

Teroriștii au făcut mii de victime

Mesajul video a fost transmis de către teroriști în scopul de a sugera un posibil schimb de ostatici între forțele armate din Israel și gruparea Hamas.

De asemenea, teroriștii au transmis faptul că ei nu îi consideră ostatici sau prizonieri pe oamenii pe care i-au privat de libertate, ci îi tratează ca pe niște oaspeți.

Pe lângă cele, aproximativ, 250 de persoane răpite, palestinienii au ucis peste 1.400 de oameni, în Țara Sfântă. Printre cei care au dispărut în urma atacurilor se numără și un cetățean român, care avea o vârstă înaintată și locuia într-un kibuț.

Și alți 240 de români se află, în aceste momente, în Gaza, și, alături de alte mii de persoane, fac tot ce le stă în putință pentru a se salva din calea războiului devastator.

Cu toții așteaptă de ore bune la granița dintre Fâșia Gaza și Egipt, pentru a scăpa din infernul în care au fost prinși.

Citește și: „Spune-mi că eşti în viaţă, spune-mi orice” Ultimele mesaje a doi îndrăgostiți, înainte de a fi uciși de teroriștii Hamas

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.