„Prima lecție din prima zi de școală să nu fie despre cum să asculți, să taci și să aplauzi” Ce a transmis Dan Negru referitor la discursurile din prima zi de școală

Author: Laura Macovei
Actualizat: 14 sep 2023, 15:00

„Prima lecție din prima zi de școală să nu fie despre cum să asculți, să taci și să aplauzi” Ce a transmis Dan Negru referitor la discursurile din prima zi de școală

Sursa: Dan Negru Instagram

Prima zi de școală a stârnit multe reacții în rândul vedetelor, iar una dintre acestea este Dan Negru, care a făcut referire pe pagina sa de Instagram la discursurile prefecților, primarilor și a preoților la început de școală.

Prezentatorul TV, Dan Negru, continuă să își informeze urmăritorii despre noutățile din țară, iar acum, cu ocazia deschiderii noului an școlar, acesta a postat un nou mesaj pe pagina sa de Instagram. 

Ce a transmis Dan Negru referitor la prima zi de școală

Cu doi copii, Dan Negru a mărturisit că este nevoit să își educe copiii să asculte și să aplaude discursurile „mai-marilor” din România, în prima zi de școală. 

Cu toate acestea, prezentatorul consideră că acestea sunt degeaba și contribuie la o formare proastă a copiilor. 

Citește și: Dan Negru, surprins de reacția unui concurent de la “Jocul cuvintelor”: “În clipa în care o să candidezi, când o fi să fie, știi ce vor face adversarii tăi?”

„Ăsta e liceul meu din Timișoara! Când eram puști, începeam școala la careu și profu' de fizică ne spunea să ne obișnuim cu careul că o să dăm de el și-n armată! De asta careul îmi părea

o pedeapsă disciplinară cu iz militar.

A rămas tradiția careului în care copiii-s obligați să asculte discursurile primarilor, prefecților, miniștrilor, senatorilor, deputaților.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Toți își găsesc locul la începutul școlii prin vreun careu. Cei mici ai mei s-au învățat deja să asculte cuminți discursuri și să aplaude la finalul lor.

Le-aș propune șefilor din Educație ca o vreme măcar să nu-i mai oblige pe copii să asculte în careu discursurile primarilor sau a secretarilor de stat în prima zi de școală”

Prima lecție din prima zi de școală să nu fie despre cum să asculți, să taci și să aplauzi!

Altfel, când vor crește, vor asculta, vor tăcea, vor aplauda și ...vor vota!”, a

spus acesta pe Instagram.

Ce a declarat Dan Negru referitor la uniformele elevilor

Subiectul introducerii uniformei obligatorii în școli a stârnit numeroase reacții în rândul elevilor, părinților, dar și a persoanelor publice. Este și cazul prezentatorului TV, Dan Negru, care a transmis luni un mesaj pe pagina sa de Instagram.

Citește și: „Îmi pare că se bucură de haos, de necazul războiului” Dan Negru, revoltat pe o rețea de socializare

Așa arată școlarii din Japonia! Sunt demodat, vreau reintroducerea obligatorie a uniformei școlare, că tot a început școala! O au multe țări din lume! Japonia are un sistem de învățământ performant și elevii au uniformă!

Să-i învățam și noi pe copii că viața nu e despre „a avea” ci despre „a fi”!