Ultima oră! Prima localitate din România care intră în carantină. Măsura se aplică începând cu ora 17:00

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 18 iul 2022, 08:06

Prima localitate din România care intră în carantină. Decizia a fost luată după ce mai multe persoane au fost depistate cu noul coronavirus.

Prima localitate din România care intră în carantină.  Autoritățile din Giurgiu sunt în alertă după ce mai multe persoane au fost depistate cu coronavirus. Astfel, s-a luat decizia carantinării unei localități pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate. 

Citeste si: Coronavirus România, 22 iulie. Număr record de cazuri noi

Prima localitate din România care intră în carantină

Începând cu ora 17:00, comuna Cartojani din Giurgiu va intra în carantină. Aici au fost confirmate 32 de cazuri de infectare cu coronavirus, la o populatie de 3.000 de oameni, conform  digi24.ro 

Măsura a fost dispusă prin Ordin al Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, urmând ca localitatea să rămână în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Autoritățile au precizat că riscul epidemiologic este de o gravitate maximă.

"Din 13 iulie până în 20 iulie au fost confirmate 32 de persoane la o populație de 3.600 de persoane. Rata de infectare a depășit nivelul de alertă, fiind de 8,8 la mia de locuitori. Avem echipaje la fiecare intrare și ieșire din localitate. Pentru început, măsura este dispusă pentru 14 zile, o decizie ar urma să se ia în funcție de ancheta epidemiologică.", a declarat la Digi24 prefectul de Giurgiu, Aneta Matei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: E oficial! Alocatii, dublate! Cand se fac majorarile

Din primele informații se pare că focarul de coronavirus a izbucnit după ce mai multe persoane din localitate ar fi participat la un eveniment organizat pe litoral.

Alertă în lumea fotbalului! Dan Petrescu, depistat pozitiv cu coronavirus

Dan Petrescu, depistat pozitiv cu coronavirus. Vestea a venit după ce mai mulți jucători ai echipei CFR Cluj au fost testați pozitiv cu COVID-19.

La CFR Cluj s-a dat alerta după ce mai multe persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Pe lângă antrenorul Dan Petrescu, 4 jucători și 5 persoane care fac parte din staff au fost diagnosticate cu noul coronavirus, potrivit  gsp.ro  .

Din primele informații se pare că Dan Petrescu va fi internat timp de cel puțin 48 de ore în spital, iar până în prezent nu există alte detalii referitoare la starea acestuia de sănătate.

Citește continuarea aici.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.